Burgemeester Mark Röell zal een toespraak houden.
Burgemeester Mark Röell zal een toespraak houden. Caspar Huurdeman

Indië-herdenking in Baarn zaterdag 15 augustus

9 augustus 2020 om 08:49 Historie

BAARN Het Comité 4 en 5 mei Baarn organiseert op zaterdag 15 augustus de Indië-herdenking op het Stationsplein in Baarn. Vanaf 10.45 uur is de ontvangst en de plechtigheid duurt tot 11.30 uur. Voor deze herdenking is een coronaprotocol van kracht.

Bij deze plechtigheid worden de slachtoffers van de oorlog tegen Japan en de Japanse bezetting van Nederlands-Indië herdacht. Voor honderdduizenden binnen het Koninkrijk der Nederlanden was 75 jaar geleden de oorlog nog niet in mei voorbij, maar pas op 15 augustus. Toen er met de capitulatie van Japan een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog.

PROGRAMMA

10.45 uur Ontvangst Stationsplein/Amaliapark Baarn

11.00 uur Aanvang van de herdenking met een welkomstwoord van de voorzitter van het Comité 4 en 5 mei Baarn, Marjolijn van Dijk, vlagceremonie, 2 minuten stilte en toespraken van de burgemeester van Baarn, Mark Röell en de voorzitter van de landelijke stichting Indisch Erfgoed, R.R. Kneefel.

Aansluitend de kranslegging.

11.30 uur Na afloop van de plechtigheid is er op het Stationsplein gelegenheid om na te praten met een kopje koffie of thee en spekkoek.

De muziek tijdens deze plechtigheid wordt verzorgd door zanger en gitarist Wouter Muller.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie