Keira Knightley (l) en Gugu Mbatha-Raw schitteren in de film Misbehaviour.
Keira Knightley (l) en Gugu Mbatha-Raw schitteren in de film Misbehaviour. Parisa Taghizadeh

Keira Knightley schittert in film Misbehaviour in Theater de Speeldoos Baarn

4 oktober 2020 om 07:36 Film

BAARN Maandag 5 oktober gaan we in Theater de Speeldoos in Baarn terug naar het moment dat de Miss World-verkiezing voor altijd veranderdeDe tot dan toe vrij onschuldige verkiezing werd het decor voor maar liefst twee politiek-maatschappelijke revoluties. Naast Keira Knightley zijn er in Misbehaviour prachtige rollen voor Gugu Mbatha-Raw en gevierd acteur Rhys Ifans.

In 1970 vindt de Miss World-verkiezing plaats in Londen, met de Amerikaanse komedie-legende Bob Hope als presentator. De show is in die tijd met meer dan 100 miljoen kijkers het best bekeken tv-programma ter wereld. De dan net opgerichte Women’s Liberation Movement, die de verkiezing ziet als een vernedering van vrouwen, besluit de live-uitzending van de show te verstoren. Die avond wordt geschiedenis geschreven.

Misbehaviour weet de twee politiek-maatschappelijke verhaallijnen van dit waargebeurde verhaal vaardig door elkaar heen te snijden. Aan de ene kant de tweede feministische golf die zich afzet tegen de ‘seksistische vleesmarkt’ die de verkiezing tot 1970 was. Aan de andere kant de het eerste donker gekleurde meisje dat tot Miss World wordt gekroond. Voor de ene vrouw betekent de Miss World-verkiezing onderdrukking, voor de andere juist een ontsnappingskans. Een sterke cast en raak scenario zorgen er voor dat Misbehaviour een betrokken en aangenaam luchtig sociaal drama is geworden met een sterke link naar actuele thema’s.

Deze film wordt zonder pauze vertoond.

Misbehaviour (AL) is op maandag 5 oktober om 20.15 uur te zien in Theater de Speeldoos Baarn. Filmkaarten zijn verkrijgbaar via www.speeldoosbaarn.nl/film voor € 10,50 per kaart. De kaartprijs aan de theaterkassa is 11,50. Een consumptie is bij de kaartprijs inbegrepen. Via de website is het mogelijk zelf uw plaatsen te kiezen. Na uw online betaling ontvangt u de tickets per e-mail. De theaterkassa is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Op dinsdag en vrijdag is de theaterkassa gesloten. Conform het coronaprotocol dienen kaarten van tevoren aangeschaft te zijn; de theaterkassa is op de avond van de voorstelling niet geopend voor last-minute (anonieme) kaartverkoop.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie