Een eerdere open dag, op 23 oktober is het eindelijk weer zover.
Een eerdere open dag, op 23 oktober is het eindelijk weer zover. Paardenkamp

Open dag De Paardenkamp

20 oktober 2021 om 11:00 Evenementen

BAARN/SOEST Voor het eerst sinds de coronapandemie uitbrak is er weer een open dag bij De Paardenkamp in Soest, op zaterdag 23 oktober. Met coronatoegangspas.

Van 12.00 tot 16.00 uur is iedereen van harte welkom op het terrein van boerderij Vosseveld aan de Birkstraat. Het afgelopen jaar mochten zestien paarden en pony’s bij De Paardenkamp komen wonen en tijdens de open dag worden deze nieuwkomers allemaal voorgesteld aan het publiek. 

THERAPIEPAARD Eén van hen is Brenna, een 29-jarige IJslander, die jarenlang als therapiepaard voor kinderen werkte. Talloze geheimen werden door de kinderen in haar oren gefluisterd, maar ook voor een ritje was zij altijd te porren. Zo heeft elk van de nieuwe bewoners een eigen verhaal.

HUIFKAR Naast het voorstellen van de paarden, staat er nog meer op het programma. Sascha Heddes en Marieke Groot geven met hun paarden een demonstratie Working Equitation. In 2018 werden Sascha en haar paard Mart Nederlands kampioen WE1. Sascha en Marieke worden begeleid door instructrice Karin van der Sluis, die uitleg geeft over deze mooie en relatief nieuwe vorm van paardensport.
 

Wie altijd al eens een kijkje heeft willen nemen op het Paddock Paradise van De Paardenkamp, kan tijdens de open dag in de huifkar stappen en een excursie maken naar deze bijzondere huisvestingsvorm. Op het Paddock Paradise, een natuurgebied van zo’n negen voetbalvelden groot, geniet een kudde paarden van een goede oude dag.

 

ROMMELMARKT Op het terrein van boerderij Vosseveld staan allerhande spullen uitgestald op de rommelmarkt en zijn bij de diverse kramen leuke paardenspulletjes te koop. Kinderen kunnen geschminkt worden en een mooie paarden-glittertattoo bemachtigen. 

De medewerkers van De Paardenkamp geven rondleidingen en in de filmzaal draait een prachtige film over de geschiedenis, het werk en de bewoners van het rusthuis voor oudere paarden.

De open dag vindt plaats op Birkstraat 96 in Soest en is gratis toegankelijk op vertoon van een coronatoegangsbewijs. Parkeren kan op de parkeerweide naast het Avia tankstation, volgt u hiervoor de bruine borden P-Paardenkamp.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie