Linda Speulman (midden) met haar ensemble.
Linda Speulman (midden) met haar ensemble. Jorieke de Fretes

Fluitiste Linda Speulman met ensemble in Witte Kerkje

7 oktober 2021 om 11:30 Podiumkunsten

BAARN Fluitiste Linda Speulman speelt samen met de strijkers van het Rietveld ensemble, Lis Perry (viool), Richard Wolfe (altviool), Matthias Naegele (cello) en Ella Kamerich (piano) de Mozart Fluitkwartetten en het vrijwel onbekende, jazzy kwartet van Dick Kattenburg. Dat gebeurt op 23 oktober in het Witte Kerkje aan de Kampstraat.

Wolfgang Amadeus Mozart schreef in totaal vier fluitkwartetten. ,,Ze zijn sprankelend en vol energie en optimisme. In zijn langzame delen is de sfeer juist heel intiem en breekbaar”, licht Speulman toe. ,,Wij maken de combinatie met de veel onbekendere componist Dick Kattenburg (1919 – 1941).

Kattenburg was een Nederlandse componist van Joodse komaf. Op slechts vijfentwintigjarige leeftijd overleed hij in concentratiekamp Auschwitz. Dit kwartet werd pas twintig jaar geleden door een familielid op zolder gevonden en is hierdoor nog heel onbekend. Het is een bijzonder werk vol met jazzy en neoklassieke invloeden. ,,Een prachtig stuk wat absoluut een podium verdient”, aldus Speulman.

De fluitiste behaalde in 2015 haar Master of Arts diploma aan de Royal Academy of Music in Londen waar zij lessen volgde bij William Bennett, Kate Hill en Patricia Morris. Daarvoor heeft zij haar Bachelor opleiding bij Gudrun Bourel aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle afgerond. Als orkestfluitist remplaceert ze bij verschillende orkesten zoals Het Gelders Orkest, Het Nederlands Philharmonisch Orkest, Philharmonie ZuidNederland en maakt zij onderdeel uit van rebellencollectief Pynarello. 

Afgelopen winter toerde Speulman met het Habsburg Strauss Orkest door Nederland met productie Wien Bleibt Wien. Tijdens haar studietijd speelde Linda twee achtereenvolgende jaren in het Nationaal Jeugd Orkest (NJO) en meerdere malen in het Royal Academy of Music Symfonie Orkest. Ze geeft ook les, zowel op de William Bennett International Flute Summer School als thuis.

Het concert vindt plaats op 23 oktober 2021 in het Witte Kerkje in Baarn, Kampstraat 8. Aanvang 20.00u, inloop vanaf 19.30 uur. Kaartjes kosten 17,50 per stuk incl. drankje en zijn te verkrijgen via www.lindaspeulman.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie