Sherpabestuurder onder de indruk van ‘zorgharten’: ‘We zijn een knuffelsector’

5 jan, 11:30 Corona Bettina Traag
Henk Kouwenhoven, bestuurder van Sherpa.
Henk Kouwenhoven, bestuurder van Sherpa.

BAARN Sherpabestuurder Henk Kouwenhoven kijkt terug op 2021 en de impact van corona. Optimistisch is hij over 2022, waarin grootse plannen moeten worden gerealiseerd. En aandacht voor zijn zoektocht naar nieuwe ‘zorgharten’.

Henk Kouwenhoven zit aan de keukentafel van een van de paviljoens, met enkele medewerkers van ‘zijn’ Sherpa. Hij heeft kerststollen bij zich, die het directieteam uitdeelt aan de teams van zorgmedewerkers. Dit is wat de hoogste baas van de zorginstelling het liefste doet, kijken hoe het met zijn mensen gaat.

Hij schrikt van de wallen onder de ogen en de verhalen. Corona heeft zijn kop weer stevig opgestoken bij Sherpa, ondanks alle voorzorgsmaatregelen. Kouwenhoven: ,,We zijn een knuffelsector. Veel van onze bewoners kunnen niet of moeilijk praten, moeten het hebben van fysiek contact om hun boodschap over te brengen.” De medewerkers vertellen over de langere of extra diensten die ze draaien. 

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.