Foto uit archief.
Foto uit archief. Hans Veltmeijer

Eethuys De Generaal gestart met drive-thru

1 mei 2020 om 12:10 Corona

BAARN Eethuys De Generaal in Baarn is gisteren een drive-thru restaurant gestart om het contact met de gasten en het personeel te herstellen. Van de gemeente het het restaurant groen licht gekregen eerder deze week.

De bezoekers werden ontvangen door medewerkers, die hen naar de counter begeleidden. Bij die counter werd de bestelling geplaatst. Uit het menu kon een keuze worden gemaakt. Cash of met de pin werd afgerekend. Na de betaling werd de gast naar een plek op het parkeerterrein gedirigeerd. Binnen tien minuten en op veilige afstand werd het eten overhandigd. Het drive thru restaurant is open op donderdag tot en met zondag van 16.00 tot 20.00 uur.

RICHTLIJNEN ,,De bestelling is bereid in een schone omgeving, volgens strikte veiligheidsvoorschriften. Al onze medewerkers zijn vooraf geïnstrueerd volgens de richtlijnen van het RIVM. Gasten is verzocht in de auto te blijven zitten en altijd 1,5 meter afstand te houden", vertelt Ruud Bouwman.

WACHTKAMER De coronacrisis baart de Baarnse ondernemer ernstig zorgen, heeft hem al enkele tonnen aan inkomsten gekost. ,,Zondag 15 maart om half zes moesten we direct sluiten. Natuurlijk hebben we onze gasten af laten eten. Onze voorraad aan verse producten hebben we de Voedselbank geschonken, die daar mee erg blij was. Vijftig man personeel moesten we in de wachtkamer zetten. Omdat we een gezond bedrijf zijn, kunnen we hun salaris blijven betalen", vertelt Bouwman.

IDEEËN Gezamenlijk werden klusjes uitgevoerd. Het eethuys staat er spic en span bij, snakt naar gasten. Voor het idee van de drive-thru ter sprake kwam, is gedacht aan het openstellen van het kabouterpad, ook een verzoek van de kinderdagverblijven en basisscholen, met een picknick mand het Baarnse Bos in. Deze alternatieven haalden het niet vanwege de te hoge druk op het parkeerterrein en te veel bezoekers in het bos. De drive-thru bleef over, die moet zich de komende weken bewijzen.

Kijk voor contactgegevens en het menu op degeneraal.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie