Afbeelding
pixabay

Inmiddels 11 ziekenhuisopnamen vanwege coronavirus in Baarn

Corona

BAARN (ANP) Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft 48 nieuwe meldingen binnengekregen over sterfgevallen die zijn veroorzaakt door het coronavirus. Daarmee is het officiële Nederlandse dodental opgelopen tot 4566. In Baarn is het officiële dodental gelijk gebleven. Er zijn tot nu toe zes patiënten overleden. Wel is er sinds gisteren één ziekenhuisopname vanwege het coronavirus bij gekomen. Er zijn inmiddels 11 mensen opgenomen (geweest) vanwege het virus. 

Het RIVM telt in de sterftecijfers alleen de mensen mee die voor hun overlijden positief zijn getest op het virus. Het werkelijke aantal overledenen is waarschijnlijk beduidend hoger, omdat lang niet iedereen wordt getest. Zo overlijden in verpleeghuizen veel ouderen voor wie een ziekenhuisopname geen zin meer heeft.

Dat het aantal overledenen relatief laag is, kan te maken hebben met Koningsdag. In weekenden worden steevast minder sterfgevallen gemeld dan doordeweeks. Veel mensen hadden maandag een extra vrije dag, ook al waren de festiviteiten ter ere van de verjaardag van koning Willem-Alexander geannuleerd.

Het aantal ziekenhuisopnames in heel Nederland is met 88 toegenomen. Ook hier kan de registratie een of meerdere dagen achterliggen. In totaal zijn sinds de uitbraak van het virus al 10.609 mensen opgenomen geweest in Nederlandse ziekenhuizen.

In Groningen en Drenthe werd de afgelopen 24 uur geen enkele nieuwe besmetting gemeld. In Noord-Holland werden de meeste mensen positief getest: 34. Noord-Brabant volgt met 33 bevestigde nieuwe gevallen.

Het virus treft zoals bekend vooral ouderen. Slechts 3,2 procent van alle overledenen die het RIVM heeft geregistreerd, was jonger dan 60 jaar.

advertentie