Johannes vertelt historische verhalen over de stad Baarn.
Johannes vertelt historische verhalen over de stad Baarn.

StoryTrail theaterwandeling is terug; Vertelavontuur vol geschiedenis

4 juni 2023 om 12:28 Activiteiten

BAARN  Verhalenverteller Johannes biedt op zondag 25 juni een duik aan in de geschiedenis van Baarn. Zijn StoryTrail theaterwandeling is geen gewone rondleiding, maar een vertelavontuur vol historische verhalen. 

Verteller Johannes neemt deelnemers aan de wandeling eeuwen mee terug in de tijd. Toen was Baarn een stad van straatarme boeren en ambachtslui, maar ook van machtige vorsten en notabelen. Een stad van ondernemende uitvinders, maar ook van sluwe slechteriken die je maar liever niet tegenkwam. Johannes vertelt verhalen over al die Barinezen van lang geleden.

Over Burgemeester Laan, die zijn stad wilde opstoten in de vaart der volkeren. Over Boer Bol, die in zijn eentje standhield tegen het Spaanse leger. Over banketbakker de Ruijter, bedenker van de muisjes. En over de oude Schipper, die op veldtocht ging met keizer Napoleon.

Hoe het de helden en de schurken uit de Baarnse geschiedenis verging? En wat men daarvan tegenwoordig nog van terug kunt zien in Baarn? Iedereen ontdekt het tijdens de StoryTrail teaterwandeling, een vertelavontuur voor iedereen die houdt van geschiedenis en sterke verhalen. 

De StoryTrail stadswandeling Baarn begint op zondag 25 juni 2023 om 14:00 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl/stadswandeling/baarn. Reserveer kan met kortingscode STORYTRAIL-7337KRT en hierdoor betalen deelnemers €17,50 per persoon (kind: € 11,05). Deze voorstelling werd geïnitieerd door de Vrienden van de Pauluskerk, in samenwerking met de gemeente Baarn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie