Hans Boot haalt Olivier B Bommel naar Lage Vuursche.
Hans Boot haalt Olivier B Bommel naar Lage Vuursche. Christine Schut

Marten Toonderdag Lage Vuursche

27 augustus 2022 om 17:11 Activiteiten

LAGE VUURSCHE De Marten Toonder Verzamelaars Club (MTVC) houdt haar jaarlijkse beurs zaterdag 10 september op het terrein van Hans Boot aan de Karnemelksweg in Lage Vuursche. Van 10.00 tot 16.00 uur kunnen liefhebbers terecht bij de dertig kraamhouders.

Bestuurslid Vincent Bellm van de MTVC is één van de organisatoren van de beurs, samen met Ton Mackaaij. ,,Onze vereniging van Toonderliefhebbers heeft 1.600 leden. Minimaal één keer per jaar houden we een beurs, meestal bij een kasteel, omdat we dat vinden passen bij Olivier B. Bommel. Omdat Hans Boot heeft gevraagd een beurs op zijn landgoed te organiseren, zijn we daar 10 september te gast.” Hans Boot is eigenaar van Midgetgolftuinen Lage Vuursche en groot liefhebber van het werk van Marten Toonder en striptekenaar Hergé (Kuifje). Zo heeft hij een gekettingzaagde sculptuur van Bommel-figuur Markies de Canteclaer op zijn terrein staan.

,,We verwachten tussen de 400 en 500 leden en hopelijk mensen uit de buurt”, gaat Bellm verder. De beurs heeft betrekking op al het werk van de beroemde stripauteur Marten Toonder. Olivier B. Bommel en Tom Poes zijn het bekendst, Panda, Koning Hollewijn en Kappie zijn andere bekende strips. Vincent Bellm is liefhebber van al het werk van de in 2005 in Laren overleden auteur. ,,Ik ben heel breed geïnteresseerd in zijn werk en het bijzonder is dat wat Toonder veertig jaar geleden publiceerde, nu nog actueel is. In de Toondertijd, het clubblad van onze vereniging, is bijvoorbeeld een artikel verschenen over de bovenbazen. Dat zijn figuren zoals nu de mensen rond Poetin, de oligarchen. En Toonder schreef en tekende ook al science fiction, nog voordat dat op tv kwam.”

Zaterdag 10 september, 10.00-16.00 uur, gratis toegang, ingang Midgetgolftuinen Lage Vuursche. Meer info: toondertijd.nl.


Meer informatie: Christine Schut

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie