De marktkramen keren terug in Lage Vuursche tijdens Koningsdag.
De marktkramen keren terug in Lage Vuursche tijdens Koningsdag. Christine Schut

Traditionele Koningsdag in Lage Vuursche

22 april 2022 om 07:33 Evenementen

LAGE VUURSCHE Als prinses Beatrix woensdag 27 april Koningsdag wil vieren, hoeft ze alleen haar oprijlaan af te lopen. In Lage Vuursche wordt de verjaardag van haar oudste zoon, Koning Willem-Alexander, ‘traditioneel’ gevierd.

10.00 uur: Start van de Oranjemarkt en vrijmarkt voor de kinderen in de Dorpsstraat en Slotlaan.

11.30 uur: Vlag hijsen op het plein hoek Dorpsstraat/Slotlaan. Aansluitend het Wilhelmus en het nuttigen van een Oranjebitter.

12.30 uur: Start kinderspelen met hindernisbaan, springkussen, draaimolen en diverse Oud-Hollandse spelen. Tevens kan weer een ritje gemaakt worden met de huifkar.

Ook het traditionele horecacircuit wordt weer georganiseerd. Kinderen tot 16 jaar kunnen meedoen aan een (puzzel)tocht langs de diverse restaurants en andere gelegenheden. Deelname aan kinderspelen en horecacircuit kost € 2,50.

13.00 uur: Gedurende de hele middag zullen afwisselend optredens worden verzorgd door de ‘Blackhorse Linedancers’ uit Hilversum, optreden is in de Dorpsstraat bij restaurant ‘De Vuursche Boer’. In de Slotlaan zullen optredens worden verzorgd worden door het welbekende Shantykoor ‘De Eemzangers’ uit Baarn.

16.00 uur: In de Stulpkerk start het jaarlijkse Koningsdagconcert. Dit concert is met medewerking van Ton van der Horst, organist uit Hilversum. Het thema dit jaar: Zingen met Koningin Emma. De toegang is zoals gebruikelijk voor dit concert gratis, wel zal er een collecte worden gehouden.

17.00 uur: Einde van alle activiteiten met de uitslag en prijsuitreiking van het horecacircuit op hoek Dorpsstraat en Slotlaan. 

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie