Afbeelding
Privéfoto

Primeur voor Cultureel Festival Baarn: genderneutrale toiletwagen

Activiteiten

Tijdens Cultureel Festival Baarn is in de Pekingtuin altijd een openbare toiletwagen te vinden waar alle bezoekers terecht kunnen. Dit jaar is bijzonder dat de organisatie koos voor een genderneutrale ruimte. 

In Nederland is het in veel openbare locaties nog gangbaar om gebruikers van toiletten naar sekse te scheiden. In genderneutrale toiletten gebeurt dat dus niet, de wc’s zijn dan voor iedereen. Net zoals thuis en dus ook dit jaar tijdens het Cultureel Festival.

Voorzitter Samara van der Burgh van de organiserende stichting vertelt: ,,Onze leverancier van faciliteiten Hero Verhuur heeft deze toiletwagen sinds kort beschikbaar en vroeg naar onze interesse. Die hadden wij zeker, wij vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom en veilig voelt op het festival en de wagen ziet er ook nog eens heel kleurig en fleurig uit. Het is ook handig voor vaders met jonge dochters en moeders met jonge zonen die vaak niet weten welk hokje ze moeten kiezen. Kortom: iedereen in hoge nood kan tijdens het festival terecht in een tiptop en vrolijk toilet!”

advertentie
advertentie