Afbeelding
Volksuniversiteit Baarn

Cursus paddenstoelenfotografie bij Volksuniversiteit Baarn

10 september 2020 om 08:54 Activiteiten

BAARN Op 8 oktober start bij Volksuniversiteit Baarn de cursus paddenstoelen fotografie. Ga mee op stap in het bos met Bart Stornebrink en fotografeer de mooiste paddenstoelen.

Het is september en daarmee komt niet alleen de beruchte ‘r’ terug in de maand, ook de meteorologische herfst is officieel begonnen en er staan nu alweer diverse paddenstoelen in de bossen van Baarn, Lage Vuursche en omgeving.

Eén van de mooiste foto onderwerpen ieder jaar in de herfst zijn de paddenstoelen. In al hun vormen en kleuren zijn ze heel fotogeniek. Paddenstoelen fotografie valt onder de noemer macro fotografie. Deelnemers kunnen in alle rust hun camera uittesten op een relaxt onderwerp dat niet weg loopt. Maak gebruik van het licht, varieer in standpunten en in objectieven en wees creatief met water en reflectiescherm. Fotografeer vanaf statief of rijstzak en leer je camera (nog) beter kennen.

De cursus paddenstoelen fotografie is verdeeld over drie dagen. De eerste module is een avond met theorie, inspirerende voorbeelden en een opdracht. Het tweede deel is een volle praktijkochtend op stap in een bos naar keuze. De derde en afsluitende module is een avond waarin de resultaten worden besproken en een korte demonstratie wordt geven over het nabewerken van de gemaakte foto’s.

Men kan deelnemen met elk type camera en je weet al hoe je camera werkt. Na deze cursus beheersen de deelnemers de camera nog beter, kijken ze anders naar de omgeving en zijn geïnspireerd om vaker zelf op pad te gaan.

Bart Stornebrink (www.bartfotografie.eu) is een allround beroepsfotograaf en geeft al jaren fotografieworkshops en fotocursussen en begeleidt fotoreizen. Voor hem is fotograferen het vastleggen van je eigen emotie. De foto is pas geslaagd als je dat weet over te brengen. De techniek staat daaraan ten dienste maar is niet het uitgangspunt. Het is handig om te weten hoe het gereedschap werkt, maar bij het maken van een goede foto komt meer kijken. Bart toont u alle succesfactoren voor het maken van een pakkende foto.

Inschrijven voor deze fotografiecursus is mogelijk via www.volksuniversiteitbaarn.nl of telefonisch op maandag-, woensdag- en vrijdagmorgen van 09:00 tot 12:00 uur via telefoon nr.: 035-5416033. Volksuniversiteit Baarn is gevestigd in Theater De Speeldoos, Rembrandtlaan 35 te Baarn.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie