Wakkerendijk in Eemnes is zaterdag afgesloten.
Wakkerendijk in Eemnes is zaterdag afgesloten. W. Oosterbroek-Zoeten

Wakkerendijk naar Eemnes hele zaterdag afgesloten

23 januari 2023 om 13:17 Achtergrond

BAARN De Wakkerendijk, de weg tussen Baarn en Eemnes is zaterdag de hele dag afgesloten. Dat gebeurt tussen 05.00 uur en 22.00 uur om voorbereidingen te treffen voor de aanleg van een rotonde. 

De afrit van de snelweg A1 ter hoogte van de Wakkerendijk is waarschijnlijk de gevaarlijkste plek in Baarn, waar met regelmaat ongevallen zijn te betreuren. Hij staat niet op de lijst van de gemeente Baarn, maar dat komt omdat het een provinciale weg is. Een rotonde moet de situatie een stuk veiliger maken. Het is ook de opmaat voor een grootscheepse reconstructie waarbij uiteindelijk ook de Escherrotonde wordt getransformeerd tot een rotonde met vier in plaats van vijf afslagen. 

Zaterdag bestaan de werkzaamheden uit het uitvoeren van diverse geotechnische onderzoeken naar bijvoorbeeld het draagvermogen van de grond en de bodemeigenschappen. Dat is nodig om een uitvoeringsplan te maken voor de aanleg van de rotonde. Echte bouwwerkzaamheden zijn op zijn vroegst eind dit jaar te verwachten.

Tijdens de onderzoeken is de Wakkerendijk (N221) afgesloten tussen de rotonde Amsterdamsestraatweg en de kruising Eikenlaan-Anna-Louwenweg. Ook de op- en afritten van de A1 zijn afgesloten ter hoogte van de Wakkerendijk. Het verkeer wordt met borden omgeleid, volgens de ingetekende routes op het omleidingskaartje. Het bedrijventerrein aan de Hermesweg blijft bereikbaar tijdens de werkzaamheden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie