Inloopspreekuur wethouder Mark Veldhuizen
Inloopspreekuur wethouder Mark Veldhuizen Celia de Vree

Inloopspreekuur; wethouders peilen meningen van Baarnaars

25 september 2022 om 08:48 Achtergrond

BAARN Er was geen ruchtbaarheid gegeven aan het ‘inloopspreekuur’ dat drie wethouders woensdagmiddag hielden. Het doel was willekeurige burgers te vragen naar hun mening over het dorp. Wethouders Veldhuizen en Eijbaard waren in de bibliotheek en Steven de Vries in de Groene Inval.  


De gemeente wil peilen waar de bewoners over nadenken en mee bezig zijn en houdt daartoe enquêtes, inloopspreekuren en gaat binnenkort ook op huisbezoek. Er zijn al ruim 1.000 enquêtes ingeleverd.

Baarnaars die woensdag de bibliotheek bezochten waren verrast om daar twee wethouders aan te treffen. ,,Ik heb niks te bespreken hoor”, liet menig bezoeker weten. Toch waren er enkelen die hun kans grepen en hun zorgen deelden. Zo wilde Rikkert van Drie wethouder Mark Eijbaard attenderen op de scheve stenen op de Brink. ,,Ik zit vaak op een bankje op de Brink en zie dan hoe de stenen er schots en scheef liggen. Voor mensen die moeilijk lopen, met een rollator of stok, is er risico op struikelen. Het moet toch niet moeilijk zijn om de Brink recht te trekken”, vraagt hij de wethouder. 

WAARDEVOL Wethouder Eijbaard hoort het aan. ,,Onkruid, wortelopdruk en bomen zijn onderwerpen waar men in Baarn mee is begaan”, weet hij. ,,Ook te hard rijden in de wijk. Ik sprak een bewoner die de verkeersveiligheid een cijfer 4 gaf in de enquête. Dat is waardevolle informatie voor ons. We kunnen de gevaarlijke punten in het verkeer in kaart brengen. En een campagne opstarten om bewoners bewust te maken van hun rijgedrag. We kunnen niet alles oplossen als gemeente maar willen wel alles bespreekbaar en benaderbaar maken.” 

TIJD NODIG Mark Veldhuizen, wethouder van onder andere cultuur, kreeg opmerkingen over de verplaatsing van de bibliotheek. ,,Dat is een onderwerp wat enorm leeft. Ik kan er geen pasklaar antwoord op geven maar ga wel het gesprek aan om te horen waarom mensen iets vinden. Ook kreeg ik vragen over de doorstroming van senioren op de huizenmarkt. Ze willen wel verhuizen maar waarheen. Weg uit Baarn dan maar? We kennen het probleem maar geef ons de tijd, heb ik ze gezegd.”

door Celia de Vree

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie