Wethouders aan de slag; Prakke geen benjamin meer, nu de nestor

22 jun, 12:59 Politiek Baarnsche Courant
Het nieuwe college: Steven de Vries, Mark Eijbaard, Mark Röell, Hugo Prakke en Mark Veldhuizen (vlnr).
Het nieuwe college: Steven de Vries, Mark Eijbaard, Mark Röell, Hugo Prakke en Mark Veldhuizen (vlnr).

BAARN Baarn heeft een nieuw college van burgemeester en wethouders. Voor het eerst in de geschiedenis met vier fulltime wethouders. Dinsdagavond rond 22.00 uur werden Mark Eijbaard (PvdA), Hugo Prakke (D66), Mark Veldhuizen (VoorBaarn) en Steven de Vries (GroenLinks) officieel geïnstalleerd door burgemeester Mark Röell.

Hugo Prakke is, met zijn twee jaar ervaring, in één klap van benjamin in het college de nestor wethouder. De raad is verdeeld over de vraag of vier wethouders nodig en verantwoord zijn, in een tijd waarin de gemeente moet gaan bezuinigingen. Het is een uitbreiding van maar liefst 0,7 fte. Een meerderheid stemde voor, met als belangrijkste reden dat het wethouderschap eigenlijk een baan is die je 24 uur per dag verricht. ..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.