Mark Veldhuizen wordt de wethouder namens VoorBaarn.
Mark Veldhuizen wordt de wethouder namens VoorBaarn. Baarnsche Courant

Mark Veldhuizen wordt de eerste locoburgemeester

Achtergrond

BAARN  Wethouder Mark Veldhuizen (VoorBaarn) neemt burgemeester Mark Röell waar wanneer die is verhinderd. Dat is afgesproken binnen het nieuwe college van burgemeester en wethouders. 


Veldhuizen is eerste locoburgemeester. Steven de Vries is tweede, Mark Eijbaard derde en Hugo Prakke is vierde locoburgemeester. Vorige week zijn ook alle zogenoemde portefeuilles ondergebracht bij de vier bestuurders. 

COMMUNICATIE Van Veldhuizen was al bekend dat hij verantwoordelijk wordt voor ruimtelijke ontwikkeling en wonen. Daar komt bij: levendig centrum, economische zaken, evenementenbeleid, cultuur en communicatie. Steven de Vries (GroenLinks) tekent voor bestuurlijke vernieuwing, duurzame energietransitie, milieu, maar ook het sociaal domein, welzijn en volksgezondheid. 

Mark Eijbaard (PvdA) is de wethouder voor openbare ruimte, groen en natuur, verkeer, afval, werk en inkomen. Hij is daarnaast het aanspreekpunt voor de inwoners van Lage Vuursche. Hugo Prakke (D66) houdt zijn portefeuille financiën en onderwijs. Cultuur raakt hij kwijt aan Veldhuizen. Hij krijgt er recreatie en toerisme voor terug en de jeugdzorg en sport. Veldhuizen en Eijbaard vervangen elkaar wanneer dat nodig is. Datzelfde geldt voor de combinatie Prakke De Vries. 

BURGEMEESTER Burgemeester Mark Röell blijft verantwoordelijk voor de wettelijke taken die hij heeft op het gebied van openbare orde en veiligheid. Daarnaast heeft hij public relations in zijn portefeuille en de regio Amersfoort.

advertentie
advertentie