Juf Marijke maakt video’s voor Oekraïense kinderen: ‘samen er wat moois van maken’

22 mei, 19:13 Achtergrond Marijke Boudewijns
Marijke Boudewijns (links) met Marwa en tolk Ira.
Marijke Boudewijns (links) met Marwa en tolk Ira.

BAARN ,,Ik moet iets doen voor de kinderen uit Oekraïne.” Juf Marijke geeft les op basisschool KWS in Baarn, maar heeft ook een populair Youtube kanaal met de naam Geflipt.

Met grote regelmaat geeft ze een inkijkje in het leven van een onderwijzeres en altijd zijn er tips voor kinderen (en meekijkende leerkrachten en ouders). Tijdens de eerste coronagolf maakte ze dagelijks een clip om het onderwijs op afstand te ondersteunen 

Die kennis moet toch ook voor de Oekraïense kinderen iets goeds opleveren. Een ding stond snel vast: geen woordjes leren. Dat doen ze op school wel. Nee, een aantal filmpjes over hoe de cultuur van Nederland en in Oekraïne in elkaar zit. Wat zijn de overeenkomsten en wat de verschillen. Zo valt er voor iedereen wat..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.