'service' werkzaamheden
'service' werkzaamheden Janneke Wijchers

Bewoners parkgebouw zitten dagenlang thuis opgesloten door defecte lift.

1 juni 2021 om 21:36 Lokaal Deel je nieuws

Bewoners parkgebouw zitten dagenlang thuis opgesloten door defecte lift.
Het gloednieuwe parkgebouw is nu een gevangenis voor de merendeels mindervalide bewoners. Maandagmiddag viel de lift uit, en het is nog niet bekend wanneer die weer gemaakt kan worden, iets met onderdelen… kan toch niet zo moeilijk zijn, de lift en het pand zijn nog nieuw.
Er mag dan nu een boodschappendienst zijn, die ook de hondjes uitlaat, maar wie laat de ouderen zelf uit? Of tilt hun vaak ook bejaarde bezoek de trap op? In een brief wordt gesproken over hulp met de traplift, maar die moet nog worden aangelegd en morgen gaat dag 3 alweer in. De echte lift waarin de meesten zich met scootmobiel of rollator verplaatsen zal nog dagenlang niet beschikbaar zijn, dus eenmaal beneden, komen sommige bewoners zonde die hulpmiddelen nog niet ver.
Er wordt gesproken over het feit dat de lift niet geschikt zou zijn voor scootmobielen, nou dan moet er maar meteen een hele nieuwe lift in die daar wel geschikt voor is.
Die traplift in het andere trappenhuis was allang aangekaart bij Eemland wonen, want als er brand zou zijn bij de echte lift, moeten de bejaarde en gehandicapte bewoners het pand toch kunnen verlaten. Maar nee er is alleen een soort draagstoeltje ?.

Gelukkig is er niemand ín de lift opgesloten geraakt, maar 1 lift die zolang buiten dienst is in een pand met veel mensen die er van afhankelijk zijn, daar zijn toch geen woorden voor.
Jannek Wijchers

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie