Prioriteit aan trapveldjes BP en Eemerwaard

15 februari 2010 om 08:31 partnercontent



Speelplek Bestevaer onzeker

De aanleg van een speelterrein voor de oudere jeugd op het terrein van de voormalige camping Bestevaer heeft geen hoge prioriteit bij de gemeente.De door omwonenden gevreesde hangplek staat niet op de lijst voor in 2010 uit te voeren projecten. Op die lijst staan wel het opwaarderen van het trapveldje naast het BP-station aan de Eemweg, het skateterrein aan de De Geerenweg en het voetbalveldje in de Eemerwaard.

In de vorige raadsperiode onder het bewind van oud-wethouder Jan Glastra van Loon (Hart voor Baarn), heeft de gemeente zich hard gemaakt voor het omvormen van een deel van de vroegere camping Bestevaer, grenzend aan de Eemerwaard, tot een geasfalteerd speelterrein met basketballvoorziening. Die wens bestond bij de jongeren uit de buurt, was uit onderzoek door de ambulant jongerenwerker in Baarn gebleken. Omwonenden verzetten zich hevig tegen het plan. Groot was hun angst dat er een hangplek zou ontstaan, juist op een locatie waar al overlast was. Glastra van Loon leek zijn plan te willen doorzetten, stuitte echter op bezwaren. Ook op het planologische vlak. Zijn opvolger, Anneke Maarleveld, zou het plan oppakken, maar moest dat aan haar opvolger Henk van de Kerk overlaten. Hij laat weten dat de Bestevaer niet op het prioriteitenlijstje voorkomt. Vorig jaar is besloten voorrang te geven aan speel-, sport- en ontmoetingsplaatsen voor (hang)jongeren van 12 tot en met 18 jaar, eenvoudig te realiseren, voor relatief weinig geld en op korte termijn realiseerbaar. Aan die criteria voldeed Bestevaer niet. De voorkeur ging uit naar zowel de speelplek naast het BP-station, het opknappen van het skateterrein naast de hockeyvereniging aan de De Geerenweg  en het voetbalveld in de Eemerwaard.  Negentig mille is beschikbaar, stelt de wethouder, die aangeeft dat plannen voor overige speel-, ontmoetings- en sportplaatsen verdeeld over de Baarnse wijken, op termijn worden uitgewerkt.

Oog van de Naald
In het kader van de herinrichting van de Nieuwe Oosterhei heeft Eemland Wonen de bewoners beloofd ghettovorming te voorkomen. De afspraak is in het sociaal plan vastgelegd. In de praktijk heeft de huisbaas grote moeite zich aan die belofte te houden. Kijkend naar het nog te ontwikkelen middelste deel van de Oosterhei zien we de al maanden braakliggende terreinen aan de Lepelaar- en de Reigerstraat. Vooruitlopend op de nieuwbouw is er gesloopt. Geharrewar met de gemeente over de parkeernorm is er de oorzaak van dat nu pas een bouwplan op tafel ligt, waartegen overigens vier bezwaarschriften zijn ingediend. Het duurt nog wel even voor er drie of twee hoge nieuwbouw staat. Tot die tijd houden we zicht op de niet fraaie achtertuinen van de Gruttostraat. Ook door gekissebis over de parkeersituatie is er nog geen goedgekeurd plan voor een parkgebouw met zorgwoningen aan de Snip-, Kemphaan- en Oosterstraat. Stilaan wordt de leegstand in beide te slopen flats groter. Het rijtje te slopen huizen aan de Kemphaanstraat is al onbewoond. De ramen zijn dichtgeplankt, wat in de gerenoveerde buurt geen fraai gezicht geeft. Aanwonenden zijn natuurlijk voor een snelle sloop, maar alleen als er direct nieuw wordt gebouwd. Omdat er nog geen goedgekeurd plan is, hopen zij dat sloop zo lang mogelijk uitblijft. De verpaupering pikken zij niet en dat hebben zij hun huisbaas schriftelijk laten weten.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie