Wat is er nou leuker dan bubblevoetbal?
Wat is er nou leuker dan bubblevoetbal? Foto: Bob Awick

Zesde Winterspelen sportief kinderfeest

4 januari 2018 om 14:00 partnercontent

BAARN - Tussen kerst en Oud en Nieuw werden in de Trits de jaarlijkse Winterspelen gehouden: hét sport- en spelspektakel voor de Baarnse kinderen.

Net als vorig jaar was ook dit jaar het animo onder de kinderen enorm. Er werd actief gesport, geklommen en gedanst. De dag werd, voor de kinderen die in het bezit zijn van een zwemdiploma, afgesloten met een leuke aquadisco.

De Trits ademt rust uit, ondanks de aanwezigheid van 130 kinderen in de leeftijd van 4 tot twaalf jaar. "Al twee weken voor de sluitingsdatum waren alle plekken voor de Winterspelen vol", zegt jeugdsportcoördinator Irene de Jong. "We hebben zelfs nog tien kinderen extra ingeschreven." 

De Jong vertelt: "Het voordeel van de Winterspelen, in vergelijking met bijvoorbeeld de Koningsspelen, is dat er veel structuur is. De kinderen worden in drie leeftijdsgroepen ingedeeld en hebben hun eigen vaste groepsbegeleiding. Er zijn veel vrijwilligers op de been, ook vrijwilligers van sportverenigingen. Turnen wordt verzorgd door Vita 2000, atletiek door BAV, badminton door Fred Sapthu, klimmen en springkussen door De Trits en Kinderopvang Baarn, bubblevoetbal door Sportivun en dansen door Kelly Timmers Entertainment. Omdat het al de zesde keer is dat we dit organiseren, kunnen we alle knelpunten voor zijn."

Vlak voor de lunch willen ook de kinderen nog wel even wat vertellen. Sommigen zijn met de buitenschoolse opvang gekomen, anderen zijn door hun ouders opgegeven. Ike (10) is met de BSO naar de Winterspelen gekomen. "Ik kan niet kiezen wat ik leuker vind", zegt hij, "turnen of bubblevoetbal." Stan (7) weet het wel: "Ik houd van voetbal en dat is helemaal leuk in een bubbel. Dus bubblevoetbal." Olivia (9) vindt de klimmuur het leukst. "Ik houd van klimmen en dat kan hier", zegt ze simpelweg. "Ik was hier vorig jaar ook. Mijn moeder heeft me opgegeven."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie