Afbeelding

Baarnaars verdacht van prostitueren vrouwen

6 december 2017 om 14:46 partnercontent

BAARN - De twee mannen uit Baarn die verdacht worden van het onder dwang prostitueren van vrouwen in Baarn zitten voorlopig nog vast. Dat heeft de rechtbank in Utrecht bepaald.

De Baarnaars, 25 en 26 jaar, werden na invallen van de politie in diverse woningen in Baarn in augustus opgepakt. Er werden twee illegaal hier verblijvende vrouwen in een huis aangetroffen, die nadien aangifte hebben gedaan van seksuele uitbuiting.

De mannen ontkennen betrokken te zijn bij de uitbuiting. Volgens hun raadsmannen zijn de vrouwen uit op een verblijfsvergunning.

Al in december 2016 had justitie de mannen in het vizier, maar pas in maart is de politie met het dossier aan de slag gegaan, wat uitmondde in de aanhouding van de drie mannen. Ook heeft justitie een vierde man op het oog. Pas in januari, wanneer volgens justitie het volledige dossier klaar is, beslist zij of de twee anderen ook moeten voorkomen in deze zaak. De twee plaatsgenoten lopen nog vrij rond. Als alles volgens plan verloopt wil de rechtbank de zaak in april volgend jaar inhoudelijk behandelen.

Kwetsbaar
Volgens justitie gaat het om kwetsbare vrouwen die zonder verblijfspapieren in Nederland zijn. "Ze spreken de taal niet, een is zelfs analfabeet. Ze moesten geld afstaan en onder dwang werken. De mannen hebben op een snelle manier geld aan deze vrouwen willen verdienen."

Flinterdun
Advocaat Siccema van de 25-jarige Baarnaar stelde dat het verhaal van justitie flinterdun is en verzocht de rechtbank om zijn cliënt in vrijheid te stellen. De Baarnaar zou de vrouwen van werk hebben voorzien en daar ook geld voor hebben gekregen, maar van uitbuiting was geen sprake. De vrouwen zouden in hun land van herkomst ook als prostituee hebben gewerkt en via de Turkije-route met vluchtelingen via Duitsland en België naar Nederland zijn gekomen. "Zij hebben er belang bij gehad om aangifte te doen omdat zij daarmee een verblijfsvergunning kunnen bemachtigen."

De strafzaak is tot 20 februari aangehouden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie