Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Mannen opgepakt voor mensenhandel in Baarn

15 september 2017 om 11:11 partnercontent

BAARN - Drie mannen zijn eind vorige maand aangehouden op verdenking van mensenhandel. Aanleiding is het uitbuiten van twee illegale vrouwen in Baarn. Dat meldt de politie vandaag. 

Al eind vorig jaar bezocht de politie samen met toezicht en handhaving van de gemeente Baarn een woning waar mogelijk illegale prostitutie gaande was. Eenmaal binnen trof men een man en twee buitenlandse vrouwen die zich niet konden legitimeren.

Alle drie zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor. Beide vrouwen waren illegaal  in Nederland, werkten in de prostitutie en hebben aangifte gedaan van mensenhandel.

De vrouwen vertelden dat zij naar Nederland zijn gehaald, de taal niet spraken, niemand kenden en afhankelijk waren van mannen die hen in de prostitutie lieten werken. Voor de slachtoffers is opvang en slachtofferhulp geregeld.

Onderzoek
Uit verder onderzoek kwamen drie personen in beeld die betrokken zouden zijn bij het uitbuiten van de twee vrouwen die aangifte gedaan hebben. Op maandag 28 augustus zijn zij aangehouden. De politie heeft in drie woningen een doorzoeking gedaan. Hierbij zijn onder andere telefoons, laptops, een auto en geld inbeslag genomen.

Twee mannen nog vast
De raadkamer heeft op 7 september de voorlopige hechtenis van de twee hoofdverdachten met negentig dagen verlengd. De eerste weken hebben zij beperkingen opgelegd gekregen wat betekent dat zij alleen contact mochten hebben met hun advocaat. De derde verdachte is in vrijheid gesteld en blijft beschikbaar voor het onderzoek. De politie sluit meer aanhoudingen in het onderzoek niet uit.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie