Afbeelding
Foto: Roeland de Bruyn

Baarn startklaar om te strooien en sneeuwschuiven

2 november 2017 om 15:34 partnercontent

BAARN - Sinds 1 november staan de strooiploegen van Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) weer klaar om gladheid door sneeuw, ijs of ijzel te bestrijden. Samen met de gemeenten Soest en Baarn zijn meerdere routes uitgezet voor gladheidsbestrijding door strooiwagens en sneeuwschuivers.

Gemeenten Soest en Baarn hebben een gladheidbestrijdingsplan. Daarin staat onder meer welke wegen worden gestrooid. Tijdens het strooiseizoen heeft RMN dagelijks contact met METEO-consult in Wageningen en stuurt daarnaast zelf gladheid-coördinatoren op pad om de wegen te inspecteren. Op deze manier worden de strooiploegen nauwgezet aangestuurd.

Bij (dreigende) gladheid worden eerst hoofdwegen, fietspaden, busroutes en sterk hellende wegen gestrooid en sneeuwvrij gemaakt. Als de gladheid langer aanhoudt wordt er zo nodig een aanvullende route gereden.

Op verschillende locaties plaatsen de gemeenten zoutkisten. Hiermee kunnen inwoners in hun eigen wijk moeilijk bereikbare plaatsen zelf strooien. De locaties van de zoutkisten zijn te vinden op de website van de gemeente.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie