Afbeelding

Bijzondere Zin in Zondag film

17 september 2017 om 08:03 partnercontent

BAARN - Zondag 24 september vertoont Zin in Zondag, in samenwerking met Theater de Speeldoos een bijzondere film Hier ben ik, over het werk van een predikant in zijn gemeente. We zien hem in gesprek met een stel dat traint voor de New York marathon, met een vrouw die haar echtscheiding moeilijk kan verwerken en met een jong stel dat wil trouwen.

Op zondag bezoeken zij de kerk in Bloemendaal waar dominee Ad van Nieuwpoort een alternatief biedt voor ons jachtige bestaan, ons negatieve zelfbeeld, onze verstikkende ambities, kortom onze worsteling met het gewone leven. Van Nieuwpoort is niet per se op zoek naar de antwoorden op de vraag hoe je moet leven. Door zich in te graven in de oeroude teksten uit de Bijbel legt hij een verband met het leven van nu waarin burn-outs, stress, boventalligheid, heldendom en angst voor verlies zo oud als de mens zelf blijken te zijn. Dat inzicht biedt troost en verlichting om verder te kunnen. De film laat ook de worstelingen van de dominee zelf zien, met zijn gezin, zijn vader en zijn ambities. Daarmee blijft hij vooral ook een mens, kwetsbaar en op zoek naar verdieping van het bestaan. Zo probeert hij tegenwicht te bieden aan nihilisme. De film biedt een inkijkje in de rol die het geloof en de geloofsgemeenschap vervult in het leven van mensen. En de vraag is of dat wat de predikant zegt van betekenis kan zijn voor de moderne mens van deze tijd.

Voorafgaand aan de film geeft theoloog Jos van Oord een korte inleiding op de film. Na afloop kunt u eventueel deelnemen aan een gesprek over de film.

Kaarten

Hier ben ik (AL) is op zondag 24 september om 14.00 uur te zien in Theater de Speeldoos Baarn. Filmkaarten zijn verkrijgbaar via www.speeldoosbaarn.nl/film voor €10,00 per kaart. De kaartprijs aan de theaterkassa is €10,50. Een consumptie is bij de kaartprijs inbegrepen. Via de website is het mogelijk zelf uw plaatsen in de Grote Zaal te kiezen. Na uw online betaling ontvangt u de tickets per e-mail. De theaterkassa is geopend op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en een half uur voor aanvang van de film. Op dinsdag is de theaterkassa gesloten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie