Afbeelding

Wintertuin wordt belevingstuin

30 maart 2017 om 16:06 partnercontent

BAARN - De exploitatie van de Wintertuin wordt gegund aan het Baarnse bedrijf Living Story. Het plan van Living Story omvat diverse 'experiences': een escape room, belevingsspeurtochten met GPS en andere belevingsactiviteiten in en rond de Wintertuin, met ondersteunende horeca. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarmee het unanieme advies van de adviescommissie Wintertuin overgenomen.

De inschrijving op de selectieprocedure voor de exploitatie van de Wintertuin leverde vier plannen op, waarvan er een niet voldeed aan de inschrijvingseisen. De overgebleven drie plannen zijn gepresenteerd aan de adviescommissie, die het college advies geeft over de gunning. De adviescommissie bestaat uit 23 mensen (omwonenden en andere inwoners van Baarn), die zich hiervoor aangemeld hebben. Naast de indieningseisen en de kaders die de gemeenteraad heeft meegegeven, heeft de adviescommissie acht wensen geformuleerd die ook deel uitmaken van de selectieleidraad. Het plan van Living Story scoorde op alle punten en wensen voldoende en kreeg unaniem de voorkeur van de adviescommissie.

Alle activiteiten in de plannen van Living Story zijn verbonden met de geschiedenis en omgeving van de Wintertuin en het Cantonspark. Met vragen, puzzels en raadsels wordt het verhaal van de Wintertuin aan de bezoekers verteld. De horeca is woensdag tot en met zondag geopend van 12.00 tot 19.00 uur. Tijdens de openingstijden is de Wintertuin voor iedereen vrij toegankelijk.

Er wordt nu een intentieovereenkomst met Living Story gesloten. Hierin staan de voorwaarden voor de overlegfase die nu volgt. In de overlegfase worden afspraken met Living Story gemaakt over o.a. vergunningen en investeringen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie