Afbeelding

VVD wil af van prikklok voor ambtenaren

6 juli 2016 om 10:06 partnercontent

BAARN - De VVD wil af van de prikklok voor gemeenteambtenaren. Daartoe zal de partij vanavond een motie indienen tijdens Besluit in de Raad.

De VVD wil, bij monde van fractievoorzitter Suzanne Oortman Gerlings af van de prikklok omdat de prikklok enkel kijkt naar aanwezigheid van medewerkers, het beter is te kijken naar prestaties dan naar aanwezigheid en de prikklok past anno 2016 niet meer in een organisatie die streeft naar goed werkgeverschap. Omdat veranderingen in de ambtelijke organisatie momenteel in volle gang zijn, lijkt het de VVD een goed moment is tevens het gebruik van de prikklok af te schaffen.

"De prikklok stamt uit een tijd dat een medewerker op de minuut werd afgerekend en gecontroleerd en niet op wat een medewerker presteert. Dit was een tijd waarin ervan uit werd gegaan dat men alleen op kantoor kan werken. Als we willen dat inwoners en bedrijven flexibeler geholpen worden moeten we medewerkers ook flexibelere mogelijkheden geven. De prikklok staat de ontwikkelingen van het nieuwe werken in de werk", aldus Oortman Gerlings.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie