De geslaagden met hun diploma.
De geslaagden met hun diploma.

Muziekopleiding werpt vruchten af

5 februari 2016 om 15:11 partnercontent

Afgelopen week zijn elf muzikanten van Crescendo geslaagd voor het landelijk muziekexamen theorie en/of praktijk. Tijdens een feestelijk concert in Huizen zijn de geslaagden in het zonnetje gezet.

Geslaagden Muziekdiploma A
Dylan Kuijer (trompet), Menke Scheffers (slagwerk, behaalde 2 van de 3 benodigde modules).

Muziekdiploma B
Samantha Tukker (saxofoon), Ron Jansen (hoorn), Rick Fokker (trompet), David Boek en Vincent Peek (slagwerk). Martijn Klaassen, Melle ten Zende en Rens van Rhijn (slagwerk) zijn geslaagd voor muziektheorie A. Laurens de Vlieger (trombone) is geslaagd voor muziektheorie B.


Het muziekonderwijs voor blaas- en slagwerkinstrumenten wordt sinds 2011 door muziekvereniging Crescendo georganiseerd. Daarvoor heeft de vereniging een Opleidingshuis opgericht. De muziekopleiding is gebaseerd op het HaFaBra raamleerplan van Kunstfactor; voorheen Unisono. HaFaBra staat voor harmonie, fanfare, brassband.

Een muziekopleiding binnen de muziekvereniging biedt veel voordelen. Leerlingen krijgen een muziekinstrument in bruikleen, krijgen wekelijks individueel en/of klassikaal les van gediplomeerde vakdocenten en dirigenten. De leerlingen worden opgeleid voor de landelijk erkende muziekdiploma's A en B en doen mee aan verenigingsactiviteiten. Daarnaast wordt voor muzikanten tot 18 jaar subsidie verstrekt op het lesgeld. Alle activiteiten vinden plaats in het eigen verenigingsgebouw in Baarn.

Voor meer informatie over het Opleidingshuis: www.crescendobaarn.nl, Rob van den Bosch 06-10029617 of Johan Laseur 06 - 48 38 1240.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie