Afbeelding

Expositie De Hoed en de Kunst

7 februari 2016 om 14:08 partnercontent

BAARN - Hoeden passen en geschilderde hoeden bekijken, dat is een aantrekkelijk aanbod tijdens het Valentijnsweekend in Baarn. De duo-expositie wordt georganiseerd door Hein A.M. Klaver Kunsthandel en Herma de Jong Hat Design. De hoeden en tekeningen zijn te zien op de August Janssenweg 7, 3742 RX Baarn. De expositie is gratis te bezoeken op zaterdag 13 februari en zondag 14 februari van 12.00 - 17.00 uur.

In de kunstuitingen rond 1900 speelt de hoed een belangrijke rol. Kunstenaars als Leo Gestel, George Breitner en Kees van Dongen schilderden graag elegante vrouwen en heren die fraaie hoeden droegen. De hoed was een toen al een essentieel onderdeel van de outfit. Kunsthandelaar Hein A.M. Klaver laat het zien in tekeningen, aquarellen en pastels.

Hoeden zijn ook in deze tijd helemaal hot en trendy en eigenlijk nooit uit het straatbeeld verdwenen. Dat bewijzen de hoeden van Herma de Jong keer op keer. Haar ontwerpen, van couture tot casual, worden gedragen door een brede groep vrouwen. Niet alleen door bekende Nederlanders bij bijzondere gelegenheden, maar ook door 'gewone' vrouwen die het feestelijker willen maken op straat. Valentijnstip: tijdens de expositie mogen de hoeden gepast worden!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie