“Ik heb altijd zin om dingen op te pakken en in nieuwe uitdagingen.”
“Ik heb altijd zin om dingen op te pakken en in nieuwe uitdagingen.”

Liefde op het eerste gezicht

11 september 2015 om 10:29 partnercontent

Ireen van der Stoep voelt zich nu al als een vis in het water op de Koningin Wilhelmina School. De directeur is net begonnen aan haar nieuwe baan, die ze naar aanleiding van een artikel in deze krant op het spoor kwam. Ze wil graag volgende stappen maken, samen met de docenten, leerlingen en ouders. Een kennismaking. "Ieder kind krijgt wat het nodig heeft."

Aan het eind van haar tweede schoolweek in Baarn trekt zij al een positieve conclusie. "Deze school sprankelt. Het is een leuke, warme school waarin je je snel thuisvoelt. En als dat voor mij geldt, zullen de kinderen dat ook zo ervaren." De glimlach is pertinent aanwezig op het gezicht van Ireen van der stoep (48). Ze is een energiek type, vertelt ze. "Ik heb altijd zin om dingen op te pakken en in nieuwe uitdagingen."

Die zijn er in haar nieuwe werkomgeving. Het is wel even wat anders. Van het leiden van een school met 550 kinderen in het grote Rotterdam, naar het hoofd van een school met 153 kinderen in het kleine Baarn. Valt wel mee, vindt ze. "Dit lijkt qua sfeer en samenstelling op mijn vorige school. Het is een mooie mix van kinderen die van elkaar kunnen leren. Alleen zijn hier veel minder leerlingen." Dat laatste heeft ook een groot voordeel. "We hebben goed zicht op ze. Daardoor leer je de kinderen goed kennen en weet je wat ze nodig hebben. Zo kun je ze vooruit helpen. Dat doen ze heel goed hier." Ze is onder de indruk van wat ze heeft aangetroffen. Van een met de onderwijsinspectie tobbende 'code oranje school', scoort de KWS nu op alle onderdelen voldoende en goed. "Dat is een bijzondere beoordeling en komt niet zo vaak voor." Interim-directeur Jan Punt en het onderwijsteam krijgen daarvoor de credits van haar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie