Nationale boomfeestdag in teken onze buurt’

17 maart 2010 om 13:01 partnercontent

Voor het eerst sinds jaren grijpt de gemeente de Boomfeestdag ( het thema is ‘Bomen in onze buurt’) aan om, zij het morgen, daadwerkelijk jonge boompjes te planten. Het gaat om tien bomen, die ’s middags om twee uur in het Vermeerplantsoen door 25 kinderen uit groep 7 van de Aloysiusschool in de grond worden gezet. Diverse soorten worden geplant, weet groenambtenaar Hans Knotters.

Jaren achtereen op de Boomfeestdag hebben scholieren jonge aanplant aangebracht, zowel in de bosgebieden als in de bebouwde kom. Staatsbosbeheer heeft destijds de plantlocaties in het buitengebied gekozen. Door te kiezen voor natuurlijke verjonging is het planten van bomen komen te vervallen. Als alternatief is gekozen voor het houden van een excursie, dit jaar weer vanaf de ingang van het Baarnsche Bos tegenover het Baarnsch Lyceum. Voor de organisatie zijn verantwoordelijk geweest het natuur- en milieucentrum De Groene Inval/ coördinator Piet Korver en Staatsbosbeheer. Er is voor het Baarnsche Bos gekozen, omdat daar een verscheidenheid aan bomen staat en veel over dit bos, dat oude glorie hersteld gaat worden, te vertellen is. Groepsgewijs zijn de leerlingen door het bos geleid.



Wandelen en bomen planten

In het kader van de Nationale Boomfeestdag, vandaag, bezochten 270 leerlingen uit de groepen 7 van de acht basisscholen vanmorgen het Baarnsche Bos.

Groepsgewijs liepen de kinderen door de vroegere overtuin van het paleis. Op vier posten vertelde een boswachter over het rijksmonument, het onderhoud als ook de bewoners. De excursie werd afgesloten met de traditionele kop chocolademelk. Met een blijvende herinnering aan deze activiteiten fietsen de leerlingen terug naar school.

Lees meer in de Baarnsche Courant!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie