De 'bladblazer' wordt geboeid afgevoerd in de Heemskerklaan.
De 'bladblazer' wordt geboeid afgevoerd in de Heemskerklaan. Casper Huurderman

Burgers alert op diefstallen

20 september 2021 om 10:30 Misdaad

BAARN In enkele dagen tijd hebben alerte burgers drie keer een inbraak of diefstal voorkomen. Dankzij een snelle reactie van de politie konden op twee plekken in totaal drie verdachten in de boeien worden geslagen. Een kleine politiemacht kwam er vrijdag aan te pas om twee mannen aan te houden, die op klaarlichte dag een katalysator uit een auto aan de Heemskerklaan probeerden te stelen. Vorige week woensdag werden inbrekers overlopen in het Eemdal. Ondanks de inzet van een politieheli werden ze niet meer aangetroffen. Een verdachte liep zondagochtend recht in de armen van de politie op de Bachlaan. Op Twitter toont burgemeester Mark Röell zich zeer tevreden over de oplettende inwoners en de snelle actie van de politie.

Een busje midden op de Heemskerklaan en een man in en oranje veiligheidsvest die met een bladblazer in de weer is langs het hek van het Cantonspark aan de achterzijde van de Wintertuin.

Een bewoonster ziet het vrijdagmiddag vanuit haar keukenraam. Ze vertelt: ,,Ik loop naar buiten omdat ik het wel gek vind, dat ze het busje midden op straat laten staan. Een man komt naar mij toe. Hij vertelt dat hij van de gemeente Baarn is en opdracht heeft hier te bladblazen. We hebben even gepraat, hij is erg aardig. Hij vertelt ook dat hij niet uit Baarn komt. Op een gegeven moment ben ik weer naar binnen gegaan. Vijf minuten later rijdt het busje weg en kort daarna komt de politie.”

OPLETTEND Een andere buurtbewoner ziet namelijk wel dat een tweede persoon druk was bij een open motorkap van een auto, eigendom van een personeelslid van de Wintertuin. Deze oplettende buurtbewoner alarmeert direct via 112 de politie. In een mum van tijd arriveren er vier politiewagens. Driehonderd meter verderop net om de hoek, maar in dezelfde Heemskerklaan, kunnen de verdachten al worden klemgereden en in de boeien worden geslagen. Een man wordt achter in een politiewagen gezet, de ander staat een half uur geboeid op het trottoir, totdat een sleepwagen het bestelbusje komt halen. Ook de auto waaruit de katalysator is gestolen gaat voor onderzoek mee naar het bureau. 

De gewiekste afleidingsmanoeuvre is mislukt door oplettendheid van Baarnse burgers. De politie is er blij mee, evenals de uitbaters van de Wintertuin. 

WAGENAARLAAN Zondagochtend is het weer raak. In de omgeving van de Wagenaarlaan bemerkt een bewoner onraad. Hij belt 112 en gaat in zijn ondergoed op onderzoek. Hij overloopt een man die het op een rennen zet, maar al bij de Bachlaan in handen van de politie loopt. Iets verder wordt een fiets aangetroffen met een fietstas vol gereedschap.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie