Afbeelding
Politie.nl

Vrouw beroofd in Baarn: politie zoekt getuigen

13 september 2021 om 18:41 Misdaad

BAARN Op het Stationsplein in Baarn is zaterdagavond rond 22.30 een 63-jarige vrouw beroofd door een aantal jongens in donkere kleding en met capuchons op. Dat meldt de politie op hun website. De jongens zijn vermoedelijk tussen de 18 en 20 jaar oud. De politie zoekt getuigen van de beroving en mensen die het groepje zaterdagavond in Baarn hebben gezien.

Het slachtoffer had net haar fiets gepakt bij het station en begon aan een fietsritje naar huis. Ongeveer ter hoogte van het bevrijdingsmonument kwamen er drie jongens op haar afrennen, waardoor ze van haar fiets viel. De jongens begonnen aan de handtas te trekken die aan het stuur van de fiets hing.

Toen de vrouw dat probeerde te verhinderen, kreeg ze een trap tegen haar been. De vrouw bleef gillen en schreeuwen. Het lukte de jongens niet om de handtas van het stuur te krijgen maar wel om enige goederen uit de handtas te halen. Daarna gingen ze vandoor in onbekende richting. De vrouw zag toen nog een vierde jongen staan. Agenten vonden later spullen van de vrouw terug in het parkje.

Opvallend is dat die avond meerdere meldingen bij de politie zijn binnengekomen van jongens met donkere kleding en capuchons op, die rondliepen in het centrum van Baarn en opvallend gedrag vertoonden. De politie onderzoekt of er een link is tussen deze meldingen en de straatroof.

,,De politie is op zoek naar getuigen van het straatroof op het Stationsplein en mensen die zaterdagavond in het centrum van Baarn een groepje van drie à vier jongens met donkere kleding en capuchons is opgevallen. U kunt uw informatie op verschillende manieren met ons delen. Via het tipformulier, het politietelefoonnummer 0900 8844, meldmisdaadanoniem.nl of wanneer u liever anoniem uw informatie deelt: 0800-7000.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie