Afbeelding
Jeroen van der Veer

Mishandeling en poging tot straatroof op station

28 april 2020 om 13:02 Misdaad

BAARN In de tunnel onder het treinstation van Baarn werd maandag 27 april een man door twee verdachten mishandeld. Ze probeerden ook zijn tas te stelen. De politie is op zoek naar getuigen.

Rond 16.20 uur stapte een 23-jarige man uit Purmerend uit de trein op het station in Baarn. Hij stapte uit op perron 3 en liep de trap af richting de tunnel. Onderaan de trap stonden twee jongens. Ze spraken de man aan. Op dat moment kwamen er ook twee andere jongens de tunnel inrennen. De man voelde zich onveilig en besloot weg te rennen. Terwijl hij de trap op rende, werd hij vastgepakt en in zijn gezicht geslagen. De andere man probeerde ondertussen zijn tas af te pakken. Het slachtoffer wist de aandacht te trekken van twee omstanders en daardoor gingen de verdachten er vandoor. De vier mannen renden weg in de richting van de Prinses Marialaan en stapten daar in een grijze auto. Agenten hebben in de omgeving gezocht, maar de verdachten niet gevonden.

SIGNALEMENTEN Verdachte 1: sprak het slachtoffer aan onder de trap en was een jongen met blanke huidskleur en een smal gezicht. Rond de 1,80 meter lang en sprak Nederlands. Kleding onbekend.
Verdachte 2 (stond bij verdachte 1): een jongen met blanke huidskleur en smal gezicht, rond 1,85 meter. Sprak Nederlands. Kleding onbekend.
Verdachte 3 (sloeg het slachtoffer): man met donkere huidskleur. Tenger postuur. Rond de 1,90 meter. Hij had een zwarte jas aan en capuchon over zijn hoofd.
Van verdachte 4 is geen duidelijk signalement.

De politie hoort graag van mensen die iets gezien hebben of andere informatie kunnen bieden via tel. 0900-8844 of vul het digitale tipfomulier in. Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie