Dirigent Anthony Scheffer applaudisseert het orkest en het koor na afloop van het concert.
Dirigent Anthony Scheffer applaudisseert het orkest en het koor na afloop van het concert. Lillian Mulder-Lubega

Een feest met Kuhnau en Bach

Nieuws Deel je nieuws


vrijdag 13 december 2019, Nicolaaskerk, Baarn

Wat was het een belevenis gisteravond in de prachtige Nikolaaskerk! Op het programma: Kuhnau’s Magnificat en Bachs Weihnachtsoratorium, de eerste drie cantates. 


Wij, zangers van het Concertkoor Baarn, hebben genoten van de sublieme begeleiding van het barokorkest samen met Wybe Kooijmans op het orgel. En ook van de prachtige solisten! We hebben vooral genoten van de inspirerend muzikale leiding van onze dirigent, Anthony Scheffer! Hij zei tijdens een recentelijk interview: “Ik hoop dat we het publiek mee zullen nemen in het Kerstverhaal". En dat is wat gisteren precies gebeurde. Het enthousiasme van de concertbezoekers was te voelen, ook op een afstand. Dan is het ontzettend leuk dat je zo’n concert mag uitvoeren en de mooie reacties ontvangen. Verrassend voor velen was Kuhnau’s Magnificat. Niet veel mensen kenden het.

 
Na afloop bleven veel concertbezoekers in de kerk, in klein groepjes, om even geroerd en gezellig na te praten. En daarna een borrel met familie en vrienden om deze geweldige avond af te sluiten. Het was een bijzonder concert dat je je als zanger voor altijd zal herinneren!!

Meewerkenden aan dit concert waren: Marjon Strijk (sopraan), David Cohen (alt), Felipe Carols Gallego (tenor), Mitchell Sandler (bas) en Wybe Kooijmans (orgel). 
Speciaal voor dit concert is een eigen barokorkest van professionele jonge musici uit heel Europa (Nederland, België, Spanje, Duitsland, Italië en Engeland) samengesteld door Anthony Scheffer.

We zien nu al uit naar de repetities en het voorjaarsconcert 2020 met o.a. Duruflé's Requiem en Fauré's Pavane.

advertentie