De Vuursche dames 1 waren oppermachtig.
De Vuursche dames 1 waren oppermachtig. ZC De Vuursche

De Vuursche: Dames 1 zijn heer en meester, Heren 1 verzuipt

23 januari 2023 om 01:18 Waterpolo

BAARN De Vuursche dames 1 liet hekkensluiter ZPC Woerden dames 2 keer op keer de bal uit het net vissen en versloeg ze met keiharde cijfers: 14-3. Zo lopen de Baarnse waterpoloërs twee punten in op koploper Het Zinkstuk dames 2. 

Vanaf het begin was De Vuursche oppermachtig zaterdagavond. Marit Bakker en Kaylee van den Broek zorgden voor een 4-1 tussenstand na het eerste partje. Die lijn zetten ze door in het tweede en derde partje met tussenstanden van 6-1 en 10-1. Alleen in het laatste gedeelte ging het nog redelijk gelijk op waarmee de 14-3 de eindstand werd. De doelpuntenmakers waren: Marit Bakker (4), Salomeja Lozovski (4), Kaylee van den Broek (3), Amber Bluemink, Merel Aarninkhoff, Rosalie Söder.

,,We begonnen erg sterk en trokken die lijn vervolgens door. De tegenstander kon weinig inbrengen. Slechts een paar afstandsschoten, dat waren makkelijke prooien voor onze keepster Hilde (Bosgra, red.)’’, zag trainer Gert van den Broek. ,,We waren snel en wendbaar en konden de tegenstanders links en rechtsom voorbij zwemmen. Die twee tegentreffers in het laatste partje waren toch puntjes van onoplettendheid bij ons. Al met al was het een prima wedstrijd. Dat geeft ons weer meer vertrouwen naar de volgende partij.’’

Daarin wacht Watervlo dames 3 die koploper Zinkstuk op een 4-4 gelijkspel hielden. Eenvoudig zal het dus niet worden. Door dat gelijke spel is De Vuursche wel op gelijke hoogte gekomen met Zinkstuk, dat nog wel een wedstrijd te goed heeft.

Tegen Woerden viel Jasmijn van Dinther op. Het piepjonge talent komt namelijk uit de O15 jeugd van De Vuursche. Dat was voor het eerst. ,,Ze kan zo mee met de dames. Dat is heel knap, we gaan haar nog wel vaker vragen om mee te doen’’, beseft Van den Broek.

De Vuursche Heren 1 De mannen van De Vuursche konden geen potten breken in hun duel. De Baarnse waterpoloërs verzopen met 23-4 in het duel met Het Zinkstuk. Die naam De Vuursche iets te letterlijk. Toch is het geen schande voor de ‘rode lantaarn’, aangezien Het Zinkstuk momenteel de tweede plek inneemt en nog volop aan de titelstrijd meedoet. 

In de eerste periode hield de Vuursche de schade nog enigszins beperkt met een 4-1 tussenstand. In periode 2 vergrootte Het Zinkstuk het gat naar 9-1. In het derde partje liep de titelkandidaat verder uit naar 15-4, ook al scoorden de Baarnaars nog wel drie keer. In het laatste gedeelte was het gedaan met de ploeg van Gert Lever en werd de 23-4 eindstand bereikt. Rick Meulenbeld (2), Joost Pluimers (1) en Logan Bouwmeester (1) waren trefzeker namens de bezoekers.

,,We speelden in een groot bad en werden redelijk weggezwommen. Als we aan de bal waren was het moeilijk om rond te spelen. Het Zinkstuk was een klasse beter’’, realiseert trainer Gert Lever. ,,Het optreden van Matthijs Seldenrijk was een lichtpuntje. Hij keepte een goede wedstrijd ondanks de vele tegengoals.’’

Volgende week krijgt De Vuursche het opnieuw lastig met een bezoek aan koploper De Zaan H4.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie