SV Baarn probeert uit te verdedigen en wordt fel op de huid gezeten door Laren.
SV Baarn probeert uit te verdedigen en wordt fel op de huid gezeten door Laren. Caspar Huurdeman

Baarn vervalt in afgezworen fouten

25 oktober 2021 om 12:01 Voetbal

BAARN Trainer Bas Dreef dacht met zijn team een hardnekkig probleem uit het begin van de competitie verholpen te hebben. Minder risico nemend in de opbouw werden er vier punten gepakt tegen geduchte tegenstanders de laatste twee wedstrijden.

Maar tegen SV Laren ‘99 ging het op Ter Eem toch weer zoals daarvoor. Door knullig balverlies in de opbouw op eigen helft en omschakelmomenten kon Laren viermaal scoren. De drie treffers van Baarn deerden daardoor niet.

Dreef begreep niet waarom zijn ploeg zo tam startte. Hij miste scherpte, ook in de duels. Daar gaat hij het deze week nog eens over hebben met zijn spelers. Laren trok daarentegen wel furieus ten aanval. Binnen vijf minuten was het 0-1. Baarn moest nu al in de achtervolging.

Dat ging goed, want na ruim twintig minuten scoorde Jim van de Berg na een voorzet van Roman Verpaux. Het spel golfde daarna op en neer. Tweemaal leidde slordig balverlies tot een tegengoal. Op slag van rust kwam Baarn toch weer terug in de wedstrijd, wederom scoorde Van de Berg op aangeven van Verpaux.

De spits had kort na de rust bijna op weergaloze wijze zijn hattrick voltooid. Maar de paal belette dat feest voor hem en zijn ploeg. Barry Klaasen Bos vond het net wel, maar die treffer werd alsnog afgekeurd, vanwege een vermeende duwfout. Een counter vlak voor het einde bracht de 2-4 en de wedstrijd leek beslist. Maar Baarn kwam weer terug, via Klaasen Bos. De tijd voor de, op basis van de tweede helft verdiende, gelijkmaker ontbrak.