De Phonosmashers hielden zich aan de coronarichtlijnen.
De Phonosmashers hielden zich aan de coronarichtlijnen. Wim Velthuiizen

Phonosmash tweedaagse topper

8 september 2020 om 10:34 Tennis

BAARN Vanwege de coronamaatregelen zijn bij tennisvereniging Phonosmash de gebruikelijk evenementen van de activiteitenkalender geschrapt. Naast de voorjaarscompetitie zijn dat geweest Smashing Lady's, het huismannentoernooi en de clubkampioenschappen. Het Bossche bollentoernooi wacht op een tweede editie. Het clubleven aan de Prinses Marielaan heeft zich beperkt tot vrij spelen en de toss.

Binnen de bruisende club is een speciaal comité opgestaan om het tweedaagse zomertennisfestijn te organiseren. Zondag 30 augustus en zaterdag 5 september heeft die tweedaagse plaatsgevonden. In totaal hebben 48 personen deelgenomen. Gespeeld zijn herensinglepartijen mixed, dames en herendubbels. Vorige week zondag dreigde regen roet in het eten te gooien, maar na een zware regenbui konden alle partijen worden afgewerkt.

In goed overleg hebben de gemeente en het bestuur van Phonosmash een corona-protocol opgesteld. Aan een diversiteit aan voorschriften moest worden voldaan. Denk aan een looproute, anderhalve meter afstand, handen wassen met ontsmettingsmiddel, terrasbediening, een vaste in- en uitgang naar en van de banen, een beperkt gebruik van de sanitaire voorzieningen en thuis douchen/omkleden. Phonosmash moest die richtlijnen volgen om niet het risico op een boete van 4 duizend euro te lopen. Controle van de maatregelen zou plaatsvinden.

Met name afgelopen zaterdag werd de komst van een controleur voorzien. Phonosmash was er klaar voor, echter kreeg geen controle. De nadruk lag op het tennis en daar ging het om. Het toernooi verliep uitstekend, leverde verrassende winnaars op en werd met een heerlijk Food Truck diner op passende wijze afgesloten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie