Team Oranje met nieuwe clubshirts
Team Oranje met nieuwe clubshirts btv De Geeren

Start jeugd voorjaarscompetitie met nieuwe clubkleding btv De Geeren

14 april 2022 om 09:39 Sport Deel je nieuws

Zondag 10 april stonden de 11 jeugdteams van tennisvereniging De Geeren op de baan. Ze nemen deel aan de voorjaarscompetitie, die wordt georganiseerde door de KNLTB, de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond.

De wedstrijden worden gespeeld in de regio. De ene week speelt een jeugdteam thuis en de andere week spelen ze bijvoorbeeld in Hilversum, Eemnes of soms iets verder weg zoals Lelystad. De teams worden meestal begeleid door een ouder die zichzelf ‘teamcaptain’ mag noemen.

De jongste jeugd (6 tot 8 jaar) speelt met ‘rode tennisballen’ die wat minder hoog opstuiten. Daarna gaat het van het ‘oranje’, naar ‘groen’ en dan vanaf een jaar of 12 naar ‘geel’. Deze ballen hebben dezelfde eigenschappen als waar ook de professionele tennissers op televisie mee spelen.

Om misschien net zo goed te worden als deze toppers, krijgt de jeugd bij btv De Geeren wekelijks tennisles van tennisschool Sportivun. Ze leren onder andere de forehand, backhand, dropshots en serveren. En natuurlijk hoe je een punt, game of een hele wedstrijd kunt winnen. Bij het spelen van de competitie kunnen ze ervaren hoe het er in het echt aan toe gaat.

Afgelopen zondag hebben alle teams de nieuwe clubshirts van btv De Geeren in bruikleen gekregen. Zo is de tennisclub overal herkenbaar en wordt het teamgevoel binnen de club versterkt. En dat stralen de teamfoto’s zeker uit!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie