Hockeysters BMHV veerkrachtig

28 mei 2019 om 09:06 Sport

PURMEREND Het leek een zware middag te worden gisteren voor de Baarnse hockeydames. Thuisploeg Purmerend kwam met 2-0 voor in de slotfase van de eerste helft, dat leek een Vorentscheidung.

Niets was minder waar, de Baarnse dames van trainer-coach Jamie Swiers knokten zich terug in de wedstrijd tegen een tegenstander die veel hoger (vijfde) op de ranglijst in de derde klasse staat. Een prachtige aanval in de dertigste minuut leidde tot de aansluitingstreffer van Sarah Riko. Baarn ging door en zette brutaal druk op de opbouw van Purmerend. Dat leverde de nodige slordigheden op bij de thuisploeg. Maar het was een fraai uitgevoerde counter die aan de basis lag van de 2-2. Noor Flamman bracht invalster Yashwanti Puar in stelling die vervolgens koelbloedig afrondde.

In de tweede helft had BMHV meer grip op de wedstrijd en gaf het zwaarbevochten en dikverdiende punt niet meer uit handen.