Coördinator jeugdsport en aangepast sporten Irene de Jong.
Coördinator jeugdsport en aangepast sporten Irene de Jong. Gemeente Baarn

Sporters met een fysieke beperking kunnen hulpmiddelen uitproberen

27 september 2022 om 19:10 Overig

BAARN Uniek Sporten Uitleen zorgt ervoor dat mensen met een fysieke beperking binnen de gemeente Baarn sporthulpmiddelen kunnen uitproberen. Door de beschikbaarheid van sportvoorzieningen vanuit een uitleenpool, kunnen sporters uit het brede aanbod van sporten uiteindelijk de sportkiezen die het beste bij je past.

Uniek Sporten Uitleen is meer dan alleen een sportrolstoel of handbike uitleen, het is een mobiliteitsgarantie. De sporter krijgt advies over het sporthulpmiddel en het gebruik ervan. Het middel wordt persoonlijk gepast en afgesteld op je wensen en tijdens de uitleenperiode is technische service en onderhoud beschikbaar. Indien nodig wordt het product afgeleverd op een gewenste locatie. Bovendien zitten er geen kosten verbonden aan deze dienst.

,,De sportrolstoel of ander hulpmiddel leen je dan minimaal een week tot maximaal zes maanden. Binnen die periode kun je namelijk een goed beeld krijgen of die sport bij jou past”, zegt Monique Kalkman van Uniek Sporten Uitleen. ,,Ook of het fysiek bij je past. Als je wilt gaan basketballen maar je kunt die bal niet tot de hoogte gooien van de basket, dan kan ik me voorstellen dat het geen leuke sport is om te doen. Wil je vervolgens bijvoorbeeld gaan rolstoelhockeyen met een andere rolstoel dan is dat geen probleem bij Uniek Sporten Uitleen. Zo kun je meerdere keren een beroep doen op deze uitleenservice om te kijken wat bij jou past.”

Na de uitleenperiode kan de gebruiker een rapport krijgen met de maten van het gewenste hulpmiddel. Met dit rapport kan men vervolgens naar de gemeente voor het aanvragen van het juiste sporthulpmiddel. Meer informatie op www.unieksporten.nl/uitleen of Irene de Jong via i.dejong@baarn.nl.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie