Sebastiaan Röell (21) naar WK lacrosse

8 aug, 14:30 Overig Caspar Huurdeman
Sebastiaan Röell gaat met zijn team naar het WK Lacrosse in Ierland. Zijn ouders komen aanmoedigen.
Sebastiaan Röell gaat met zijn team naar het WK Lacrosse in Ierland. Zijn ouders komen aanmoedigen.

BAARN Huize Röell was afgelopen week in rep en roer. Zoon Sebastiaan (21) vertrok dit weekend namelijk met het nationaal lacrosse herenteam onder 21 voor het wereldkampioenschap naar Ierland. Er werd op de velden van de Amersfoortse Mixed Hockeyclub nog flink getraind, mentaal voorbereid en dien meer. Vader Mark Röell en echtgenote Hellen legden zoon en twee teamgenoten uit Amerika (met Nederlandse paspoorten) tussen de trainingen door thuis in de watten. 

Door de wereldwijde coronapandemie is het WK, dat oorspronkelijk gepland stond in 2020, tot twee keer toe uitgesteld. Het team heeft dus meer dan twee jaar op dit moment moeten wachten. Nu gaat het dan eindelijk gebeuren van 10 tot en met 20 augustus in Limerick, Ierland. Een recordaantal van 23 teams neemt deel aan het WK. Daarmee is dit WK lacrosse het grootste ooit georganiseerd in deze leeftijdsgroep. En Sebastiaan, zoon van onze burgemeester, en de enige uit Baarn in dit team, gaat het meebeleven. De verwachtingen zijn hooggespannen. Sebastiaan afgelopen vrijdag, vlak voor vertrek: 

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.