Afbeelding
Henk Voigt

Biljarters Krijt Op Tijd stellen teleur in eigen huis

25 maart 2024 om 13:38 Overig

BAARN Met een kleine verliespartij op één van de concurrenten voor de derde periode is de periodetitel uit zicht voor het libreteam van Krijt Op Tijd. Tegenstander en concurrent DOS uit Harderwijk stond vooraf slecht één punt voor maar met de overwinning van 23-27 is dit opgelopen naar vijf punten.

De eerste wedstrijd van de avond kwam Erik van de Weerd aan de tafel en ging voortvarend van start. Ondanks dat hij een bijna onoverbrugbare voorsprong had opgebouwd, ging het aan het einde van de wedstrijd alsnog mis. En dat was niet voor het eerst dit seizoen. 

Of het nu concentratieverlies is of iets dergelijks, daar heeft hij zelf ook geen verklaring voor. Van de Weerd moest de eer aan de tegenstander laten en verloor met 9-12.

ROBERT BRIER

Henk Voigt kreeg een tegenstander die het gehele seizoen mooie vlakke wedstrijden speelt van boven de drie gemiddeld dus Voigt kwam uiterst gemotiveerd aan het biljart want hij weet dat hij dit niveau ook aan kan.

Waar hij in korte tijd zo 35 caramboles bij elkaar had gespeeld had zijn tegenstander er slecht twee weten te scoren, deze man maakte onder de wedstrijd in woord en gebaar duidelijk dat hij hier niets van snapte en waarom hij hier geen tegenstand aan kon bieden. Hierbij werd hij volmondig gesteund door de uitbater van café de Verfrissing, Robert Brier, die hem hierin probeerde te steunen. 

Daardoor kon Voigt zich niet meer voor de volle 100 procent focussen op zijn partij maar met de uitslag van 12-3 was niets mis. Robert Brier bood na de wedstrijd zijn welgemeende excuses aan voor zijn bemoeienis en die werden onder het genot van een drankje aanvaard.

Met een tussenstand van 21-15 zag het er rooskleurig uit voor de Baarnse biljarters maar uitgerekend deze avond speelde Remco Haye één van zijn slechtste wedstrijden van het seizoen. Hij moest deze avond slechts genoegen nemen met 2 punten.

,,Verliezen van een tegenstander die weinig tot niets fout kon doen deze avond is geen schande maar dan nog moet het mogelijk zijn om alsnog minimaal 6 wedstrijdpunten te halen”, aldus een teleurgestelde Haye. Hij verloor met 12-2 waardoor de eindtuitslag op 23-27 kwam voor de bezoekers.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie