Foto van sporten in de buitenlucht ter illustratie.
Foto van sporten in de buitenlucht ter illustratie. Caspar Huurdeman

Ook in Baarn kan er subsidie aangevraagd worden voor sport en bewegen in de buitenruimte

8 februari 2024 om 12:00 Overig

BAARN De provinciale subsidieregeling ‘Versterking sport- en beweegaanbod in de openbare ruimte’ is woensdag van start gegaan. Om het sport- en beweegaanbod in de openbare ruimte, sportlocaties en/of recreatiegebieden te stimuleren, worden (sport)organisaties met creatieve ideeën opgeroepen om een subsidieaanvraag te doen tot een maximum van 5.000 euro per project.

Gedeputeerde Rob van Muilekom: ,,Sporten is goed voor je lichaam, het ontspant en geeft je nieuwe energie. Daarom willen we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk buitenruimten geschikt zijn om te bewegen. Dat is ook een stimulans om mensen die niet aan sport doen, toch te laten bewegen.”

Met name gemeenten, (sport)organisaties, sport- en wijkverenigingen en stichtingen met creatieve ideeën worden opgeroepen om een aanvraag te doen. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om het organiseren van sport- en beweegactiviteiten of de aanleg van fysieke voorzieningen. Er kan subsidie worden aangevraagd van minimaal 1.000 euro tot een maximum van 5.000 euro per aanvraag. 

Tot en met 14 april 2024 kan er een aanvraag worden ingediend via www.teamsportservice.nl/subsidieregeling-provincie-utrecht/.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie