HCLB in actie in sporthal De Trits (archieffoto)
HCLB in actie in sporthal De Trits (archieffoto) Caspar Huurdeman

Handballers HCLB kopje onder in Drenthe; dames sluiten kampioensjaar in stijl af

26 maart 2024 om 12:59 Handbal

BARGER-COMPASCUUM/BREUKELEN Na twee overwinningen de afgelopen weken moesten de handballers van HCLB 1 in Drenthe hun meerdere erkennen in HVC. Dames 1 sloot het kampioensjaar in stijl af.

Even deed HCLB heren 1 mee om de titel in de hoofdklasse. Die prijs is nu definitief uit zicht. De nummer drie van de ranglijst ging onderuit bij de nummer negen, HVC in Barger-Compascum.  HCLB kampt met blessureleed. Zo waren gisteren drie opbouwers niet beschikbaar en moest het nodige worden gesleuteld aan de opstelling. De teams waren aan elkaar gewaagd totdat HVC Mark Roest mandekking gaf. Daarna stokte de productie van HCLB terwijl de thuisploeg wel raak mikte. HVC liep uit maar HCLB verkleinde de marge weer tot de ruststand van 14-11. Ook in de tweede helft kende HCLB een fase waarin te veel kansen werden gemist. HVC scoorde wel en bracht de eindstand van 30-24 op het scorebord. HCLB speelt nog twee wedstrijden, tegen de nummers een en twee. 

KAMPIOEN

Dames 1 is al kampioen en speelde frank en vrij tegen Nijenrodes in Breukelen. Thuis eindigde de strijd nog in 1-1, gisteren werd het een eclatante 15-27 voor de Baarnse handbalsters. Alle spelers scoorden, waarvan Daisy Kooij het meest. Voor HCLB zit de competitie erop. Sandra van Rijkdom stopt met handballen, de andere speelsters gaan het volgend seizoen in de eerste klasse proberen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie