Fabio de Moor (links) en Oscar Burger in een intens schaakgevecht.
Fabio de Moor (links) en Oscar Burger in een intens schaakgevecht. Rogier Burger

Burger tegen De Moor in spannende schaakcompetitie

17 maart 2024 om 09:15 Denksport

BAARN Vrijdag 8 maart speelden de senioren van de Baarnse Schaakvereniging hun 22e ronde. Ashley Krishnasing gaat hier aan de leiding, en de spanning voor de topplaatsen begint te stijgen nu het seizoen ruimschoots over de helft is.

Hij is officieel nog geen lid, maar dat hij kan schaken laat hij zeker zien. Stan Jakobs speelde zijn derde partij en mocht het met de witte stukken opnemen tegen Bert Borsen. Met snelle vaart kwam Jakobs met ontwikkelingsvoorsprong uit de opening. De koning van Borsen was nog niet zover en hij kwam niet tot de ideale stand van zijn stukken. Zo kreeg hij een paard aan de rand, terwijl Jakobs een mooi paard kreeg op veld d5 en met secuur spel zijn voordeel wist uit te breiden tot winst. 

In een onderling jeugdduel speelden Owen Hodgson en Ravi Priester tegen elkaar. Sinds nog niet zo lang is Priester nu ook trainer voor de beginnende jeugd. Dat hij zelf steeds een beetje meer bijspijkert was te zien aan de gespeelde partij. Met voorsprong van veel materiaal wist hij het de koning van Hodgson lastig te maken en hem niet meer liet ontsnappen. 

Jelle Bijleveld kwam met de witte stukken niet lekker uit de verf tegen Ashley Krishnasing. In de zogenaamde Van het Kruis, een onbekende variant waar hij mee probeerde te verrassen, was het Krishnasing die beter voorbereid was. Dit, omdat laatstgenoemde de variant in veelvoud zelf op internet toepast. Krishnasing koos voor een rustige aanpak en kreeg snel stukkenspel op de koningsvleugel. Bijleveld kon de vele dreigingen niet pareren en koos voor een versneld einde door op te geven.

In het spektakel van de avond waren het Fabio de Moor en Oscar Burger die in een onderling duel het topklassement wilden uitvechten. De Moor die de laatste weken erg goed op dreef is en versterkt spel laat zien, greep deze keer net mis. Hij zag zich genoodzaakt een pion op te geven, maar had als compensatie wel een vrijpion en een actieve witveldige loper. Burger liet zich het kaas niet van het brood eten en verdedigde secuur. Dit bleek voldoende voor de winst

Vrijdag 15 maart is er weer een gewone avond voor de jeugd, vanaf 18.30 uur. De senioren starten om 20.00 uur. Geïnteresseerden in schaken zijn van harte welkom, meer informatie via www.baarnseschaakvereniging.nl. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie