Zo is er op bestuurlijk niveau de afgelopen weken veel gebeurd bij de zaterdagvereniging. Zoals bij veel sportverenigingen het geval is, merkte ook TOV dat het lastig is om vrijwillige bestuurders te vinden. Zo begon het zoeken naar een nieuwe voorzitter al ruim voor het aftreden van Remko Veltien een jaar geleden.

Die zoektocht is nu gestopt omdat de bestuursleden Stephan de Vreede en Martijn Geurts samen de handschoen oppakken om de club de komende jaren te gaan leiden. Het bestuur ging akkoord en tot de ledenvergadering in november zijn zij de interim-voorzitters. Dan mogen de leden zich uitspreken over een definitieve aanstelling.

MIX Intussen is ook het enige tijd met vier leden functionerende hoofdbestuur van de vereniging nu in aantal verdubbeld. Nina den Broeder is toegetreden ter afvaardiging van de kantinecommissie en de flinke afdeling van het het meisjes- en vrouwenvoetbal, Hinke Bos gaat de jeugdcommissie vertegenwoordigen, Felix Verhulst doet de sponsorzaken en Luc Pietersen is de nieuwe secretaris van de club. verder blijft Gerhard Frijling de penningmeester en Hans Veltmeijer ontfermt zich nog over de technische zaken. Zo is er nu een mix ontstaan van clubmensen, jonge aanwas en ruime bestuurservaring van buitenaf.

,,Wij hebben het afgelopen jaar met vele mensen gesproken waarvan wij verwachtten dat zij het vertrouwen van de vereniging zouden krijgen als nieuwe voorzitter”, licht het nieuwe voorzittersduo de veranderingen toe aan de leden in een nieuwsbrief. ,,Dit heeft helaas geen nieuwe kandidatuur opgeleverd, maar we vinden het wel ontzettend belangrijk dat deze positie nu na een lange periode weer ingevuld gaat worden. Met een meer uitgebreid en compleet hoofdbestuur kunnen we werken aan een betere toekomst voor TOV.”

IMPULS JEUGD Ze zijn zeer gemotiveerd om aan de slag te gaan en onder meer de jeugdafdeling van nieuwe impulsen te voorzien. Een speerpunt is de komst van een nieuwe, gediplomeerde jeugdtrainer die samen met de jeugdcoördinatoren de jeugdopleiding naar een hoger niveau moet gaan tillen. Ook de technisch jeugdcoördinatoren, Dave Laseur en Rico van der Veen, zijn overigens nieuw in deze rol bij TOV. Voor het eerste team van de vereniging staat Maurice van der Wilt klaar om na de winterstop het stokje over te nemen van de huidige hoofdtrainer Henk van Zoeren. Van der Wilt speelde in de top van het amateurvoetbal en was vorig seizoen nog speler van TOV 1. Hij is nu bezig aan zijn UEFA B-diploma. TOV 1 komt uit in de derde klasse.