Aan buitenlandse toeristen geen gebrek deze woensdagmiddag. Chris Hilferink moet zijn dochter Corina even te hulp schieten wanneer de communicatie in het Duits verloopt. De twintigjarige draait volop mee in de zaak, maar ook haar broertje Anthony (16) en moeder Francis helpen in het familiebedrijf. Twee kleine porties poffertjes wil het Duitse gezin, om mee te nemen. Even later doet een vaste klant uit Baarn dezelfde bestelling. Het is duidelijk dat deze poffertjeskraam een nieuwe bloeiende tak heeft. ,,Maar afhalen is helemaal niet nieuw", verklaart Hilferink. ,,De mensen wisten alleen niet dat dit kon."

Dat werd anders tijdens de lockdown. Hij zat even met de handen in het haar en twijfelde of hij überhaupt wel in Baarn moest neerstrijken dit seizoen. Hij ging het toch proberen en opende op 23 april voor afhalen. De burgemeester kwam snel een kijkje nemen en bewonderde zijn durf. Hij kreeg de nodige aandacht in de (sociale) media en zag dat vooral zijn vaste klanten de kraam wisten te vinden. Die gaven ook meer fooi dan gewoonlijk. Hij is ze dankbaar voor hun steun. ,,Ze hebben ons door de moeilijkste periode gesleept."

[KOSTENDEKKEND] Sinds 1 juni mag hij weer gasten een plek bieden, dat zijn er met de coronaregels welgeteld vijftien binnen in de kraam. Daarom is hij blij met de uitbreiding van zijn terras, waarvoor de gemeente toestemming gaf. Nu zitten de gasten lommerrijk op het gras, omringd door bomen. ,,Dit is wel de mooiste plek waar wij komen", weet Hilferink. Tot 23 augustus staat het gezin uit Bergen op Zoom met de kraam in Baarn, daarna volgt Bodegraven en in het najaar drijven ze oliebollenkramen in Woudrichem en Rotterdam.

Wanneer de komende vakantieweken het weer aangenaam is, verwacht hij nog een redelijk seizoen te draaien. ,,We proberen kostendekkend te zijn, over winst hebben we het niet dit jaar."

door Hans Veltmeijer

Hans Veltmeijer
Foto: Hans Veltmeijer
De poffertjeskraam is nog tot 23 augustus te vinden in de Pekingtuin.