Baarnaar Ronald Koopman met zijn nieuwste boek.
Baarnaar Ronald Koopman met zijn nieuwste boek. Privéfoto

Boek over lessen uit Formule 1 direct te vertalen naar eigen handelen, werk en organisatie

7 februari 2023 om 15:11 Zakelijk

BAARN Wat zijn die factoren waardoor Max Verstappen zoveel races wint? Wat is zijn geheim? Wat maakt hem zo succesvol? Nieuwsgierig is Baarnaar Ronald Koopman naar de succesfactoren van het presteren van Max en zijn team. En ook naar de succesfactoren van de andere coureurs en hun teams. Daarover schreef hij het boek Presteren op F1 niveau.

Ronald Koopman, organisatieadviseur en expert in klant- en resultaatgericht organiseren, ondersteunt organisaties bij het verbeteren van hun klant- en resultaatgerichtheid waardoor ze enthousiaste klanten en betere bedrijfsresultaten krijgen. Zijn idee: Om als professional of team te presteren, is het goed om te kijken hoe topprestaties in de sport worden bereikt. Want de sport en het bedrijfsleven kunnen veel van elkaar leren.

Voor zijn boek heeft hij daarom duizenden artikelen over de Formule 1 doorgenomen. Op zoek naar de verklaringen van de coureurs zelf, hun teammanagers, de analisten en andere F1-insiders voor het goede of minder goede presteren van de coureurs en teams. ,,En dat in een sport waarin alles moet kloppen en het de kleine dingen zijn die de doorslag geven. Want alleen op die manier kun je goed presteren en winnen.”

LESSEN Quotes en ‘verhalen’ met de verklaringen (lees: lessen) zijn vervolgens gekoppeld aan gebieden die van belang zijn om als persoon en als organisatie uitstekend te presteren. Gebieden zijn onder meer houding, competenties, cultuur en fit met de organisatie, visie en strategie, HR-management, samenwerking en verbeteren. Ook gaat het over presteren in de uitvoering; over de strategie en het gedrag.

Presteren op F1-niveau is een praktijkboek geworden met perspectieven, inzichten en oorzaak-gevolgverbanden. De meer dan 500 lessen zijn direct te vertalen naar het eigen handelen, het werk en organisatie. 

TOEGANKELIJK ,,Dit boek is zeker ook interessant voor niet F1-liefhebbers,” aldus de schrijver zelf. ,,Voor ‘coureur’ kun je ‘professional’ of ‘medewerker’ lezen en voor ‘teammanager’ ‘leidinggevende’. Het boek is ook interessant voor niet-lezers. Het boek is heel makkelijk te lezen. De structuur maakt het erg toegankelijk. Je kunt ook selectief lezen. Je kunt dat onderwerp pakken waar je behoefte aan hebt.”

AANBEVELING Prof. dr. mr. Bas Kodden, hoogleraar Leiderschap - en Managementontwikkeling aan Nyenrode Business Universiteit schreef over het boek: ,,Een zeer inspirerend boek over hoe je met focus, lef, toewijding en leiderschap tot uitzonderlijke prestaties kunt komen. Ronald weet zo over zijn fascinatie voor de F1 te schrijven dat je de geboden inzichten morgen in je eigen leven wilt toepassen. Het doet de Max Verstappen in onszelf ontwaken.”

Eerder schreef Ronald Koopman het boek ‘Theedozen en olifantenpaadjes; 132 x inspiratie voor meer enthousiaste klanten.’ Meer informatie over zijn boeken en hoe ze te verkrijgen zijn: https://organiserenvoorresultaat.nl/

Afbeelding
Afbeelding
Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie