Baarn zette veelvuldig het doel van Zeist onder druk, maar veel kansen werden gemist. Caspar Huurdeman

Sterk Baarn bedwingt Zeist; Degradatie is na 3-3 wel dichtbij

14 mei 2023 om 16:21 Voetbal

BAARN SV Baarn groeit de laatste weken naar een goede vorm. Het is alleen wat laat, te laat hoogstwaarschijnlijk om directe degradatie te voorkomen.

Op de verdienstelijke 0-2 nederlaag tegen kampioen FC Hilversum volgde winst bij Hercules (2-3) en zaterdag een gelijkspel tegen SV Zeist. Dat zijn vier punten, maar belangrijker vindt trainer Hendrin Khandan de progressie die hij ziet in het spel van zijn jonge team, met veel potentie voor de komende jaren. Hij treurt dan ook niet al te veel bij degradatie naar de vierde klasse. Zover is het nog niet. Bij tweemaal winst - te beginnen tegen TOV zaterdag - en tweemaal verlies van DOSC redt Baarn het. Die kans is zeer klein. Het had zomaar nog wat spannender kunnen zijn, want Baarn was de bovenliggende partij tegen Zeist en meende recht op de overwinning te hebben. Dat dat niet gebeurde kon het zichzelf verwijten want in de sterke eerste helft werden te veel kansen gemist. Khandan telde er al vier tot vijf in de eerste twintig minuten. De scheidsrechter was ook van invloed daarop. Toen Joël van Waning in de eerste minuut in scoringspositie door de keeper werd getorpedeerd trok de arbiter geen rode maar een gele kaart.

De verdiende openingstreffer viel wel, na 35 minuten. Nanna Calf vond vanaf de rechterflank de nu wel trefzekere spits Van Waning. Vijf minuten later waren de rollen omgedraaid. Joël van Waning bediende Calf en het was 2-0. De rust haalde Baarn niet met die mooie stand, want een spaarzame kans van Zeist was raak. Keeper Mischa van Hoffe redde nog in eerste instantie.

Het niveau van de eerste helft kon Baarn niet vasthouden. Het spelbeeld werd rommelig en de strijd gelijkwaardig. De bezoekers scoorden de gelijkmaker in die fase en kregen vervolgens een vrije trap. De scheidsrechter had volgens de spelers het spel stilgelegd om een speler toe te spreken. Beide teams stopten behalve een Zeister die het net wist te vinden, en de scheidsrechter wees naar de middenstip. Veel commotie volgde en een grote domper dreigde voor Baarn. Maar het goede spel van de eerste helft werd weer opgepakt en in de slotfase pakte Baarn toch een welverdiend punt. Matthijs van Hussen scoorde op aangeven van Serge van Waning.