JO17-1 van SV Baarn bereikten de bekerfinale.
JO17-1 van SV Baarn bereikten de bekerfinale. Tjitske Lambeck

Voetballers SV Baarn JO17-1 naar bekerfinale

10 mei 2023 om 14:20 Voetbal

BAARN Vakanties werden afgezegd om nog maar goed te kunnen trainen in de meivakantie. Immers, de halve finale van de beker stond voor zaterdag 6 mei op het programma. En nog nooit was dit team, waarvan velen al vanaf de F-jes met elkaar voetballen bij SV Baarn, zo ver gekomen.

In Nieuw-Vennep stond het team van SV Dios JO17-1 klaar voor deze halve finale. Onder luide aanmoediging van de grote hoeveelheid supporters kwamen de heren van SV Baarn het veld op. In de 1e helft was SV Dios veelvuldig in balbezit en oefenden ze veel druk uit. Hierdoor kon Baarn niet echt in zijn spel kon komen. Dios raakte radeloos en besloot veelvuldig te wisselen in de opstelling. Dat mocht echter niet baten. Alhoewel Dios veel kansen creëerde stond keeper Max van Willigen (JO15-2) een grandioze wedstrijd te keepen en zorgde zo voor vele reddingen. In de 20e minuut werd de verlossende 0-1 gescoord door Brent Zwanikken.

Na de rust werd hard gewerkt om de voorsprong verder uit te bouwen. Er kwam meer ruimte aan de kant van SV Baarn waardoor Tim Kuijer in de 74e minuut de 0-2 kon maken. Na een mooie trap van Florent van Duijn, die de lat raakte, wist Simo van Barneveld uit de rebound de 0-3 in te koppen. Na het fluitsignaal van de scheidrechter sprongen de blije spelers elkaar in de armen. Met een schitterende teamprestatie heeft het Baarnse voetbalteam, spelend in de 2e klasse, voor een enorme sensatie gezorgd door een gerenommeerd 1e klasse team te verslaan.

De finale op zaterdag 3 juni tegen Texel ‘94 JO17-1 wordt gespeeld op neutraal terrein in Uithoorn.